У Краматорську спіймали бойовика, який

У Краматорську спіймали бойовика, який "служив" за їжу

Укрінформ
У Краматорську Донецької області поліція затримала 26-річного бойовика, який за продукти харчування "охороняв" у терористів виконком.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

"Співробітники кримінальної поліції встановили причетність жителя міста до незаконного озброєного формування "ДНР". У період окупації краматорчанин здійснював пропускний режим у будинок міськвиконкому, отримуючи як оплату продукти харчування", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці уточнили, що під час оперативно-розшукових заходів співробітниками відділу краматорської поліції був встановлений 26-річний раніше судимий громадянин, який ніде не працює  і на початку травня 2014 року за пропозицією свого знайомого вступив до лав так званої «ДНР».

Новобранець здійснював контрольно-пропускний режим і охорону будинку виконкому. Під час несення "служби" чоловіку видавали металевий кийок і пневматичний пістолет, як відмітний знак він носив георгіївську стрічку. За словами підозрюваного, він заступав на чергування через добу, і його зміна тривала 12 годин, після її закінчення бойовику видавали у вигляді оплати продукти харчування і цигарки. Наприкінці травня 2014 року фігурант залишив лави бойовиків, не погодившись з умовами "праці".

Потім бойовик відправився у Росію на заробітки, де знаходився весь цей час, а відразу після повернення був затриманий оперативниками, які вже зібрали інформацію про його причетність до незаконного озброєного формування.

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст. 260 (Створення непередбачених законом воєнізованих або озброєних формувань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-