На Закарпатті газопровід викинув 50-метровий вогняний стовп

На Закарпатті газопровід викинув 50-метровий вогняний стовп

Відео
Укрінформ
У п'ятницю, 1 січня, близько 10-ї години ранку до оперативно-рятувальної служби Закарпаття надійшло повідомлення про розгерметизацію на підземній ділянці магістрального газопроводу «Союз» поблизу с. Городилово Хустського району.

Про це повідомляє управління ДСНС України у Закарпатській області.

 "На місце події прибула та продовжує працювати лінійно-експлуатаційна бригада Хустського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів. Диспетчером Хустського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів здійснено перекриття засувок. Створено штаб з ліквідації надзвичайної ситуації при Хустьському міськвиконкомі. Загрози для місцевих мешканців та інфраструктури населених пунктів немає", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що о 12:03 відбулося самозаймання газового факелу. Відключення населених пунктів від газопостачання внаслідок розгерметизації на магістральному газопроводі вдалося уникнути.

"В районі окружної дороги Хуста біля с.Городилово відбулася розгерметизація магістрального продуктопроводу «Союз», який постачає газ із Росії в країни ЄС. Діаметр газопроводу – 1 м 42 см, робочий тиск – 65 атмосфер. Обладнання зафіксувало підземну розгерметизацію труби о 9.55 ранку. З місця пошкодження під тиском почав вириватися газ, який о 12.03 від випадкової іскри зайнявся. Внаслідок вибуху утворився вогняний стовп до 50 метрів у висоту, його бачили мешканці сіл кількох районів області", - повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

Аварійні бригади управління магістральних газопроводів, що прибули на місце, перекрили засувки на газопроводі обабіч пошкодження, щоб закрити доступ нового газу. Станом на 14 годину  газ, що залишається в трубі, вигорів, стовп смолоскипу знизився до 10 метрів, залишок тиску газу становить близько 0,5 атмосфери.

"У результаті аварії ніхто не загинув, масштабних руйнувань чи загрози навколишньому середовищу немає.  Жоден населений пункт Закарпаття від газопостачання не відключено, ситуація знаходиться під контролем", - повідомив Москаль. 

Після того, як залишковий газ у трубі повністю вигорить, аварійні бригади зможуть оглянути місце пошкодження і з’ясувати причину аварії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-