Блокувальники Криму знімають усі пости - Іслямов

Блокувальники Криму знімають усі пости - Іслямов

Укрінформ
Активісти громадянської блокади Криму прибирають усі свої блокпости на кордоні з окупованим півостровом.

Про це в ефірі 112 Україна заявив координатор блокади Ленур Іслямов.

"Ми знімаємо всі пости, які у нас є. У нас їх рівно 6, Північний, Південний - їх рівно по 2 пости на кожній дорозі, ми їх знімаємо. Вони залишаються у наглядовій формі, нікого не зупиняють", - повідомив Іслямов.

За його словами, рішення було прийнято після введення Кабміном заборони на постачання товарів та послуг у Крим, хоч постанова і "не ціла і розмита, на відміну від того, якою ми хотіли її бачити".

Іслямов зауважив, що активісти будуть передислоковані. "Всі активісти, які є, передислокуються. Всі, які залишаться у формуванні, захочуть служити у бойовому підрозділі, в якому буде отримано потім номер військової частини. Буде це Нацгвардія або ЗСУ, скажемо пізніше. Всі інші - в цивільному формуванні, в об'єднанні, яке ми зараз реєструємо в пунктах, - будуть перебувати на КПВВ разом з прикордонниками", - повідомив координатор блокади.

Нагадаємо, 20 вересня розпочалася цивільна блокада Криму. 22 листопада в результаті підриву електроопор ЛЕП у Херсонській області півострів виявився знеструмленим. 8 грудня електропостачання окупованого півострова з материкової України було поновлено, але в Криму все ще виникають проблеми в електромережах.

16 грудня уряд ухвалив постанову про заборону постачання товарів і послуг в окупований Крим. Рішення набуде чинності протягом 30 днів з моменту ухвалення. Зокрема, забороняються постачання робіт, товарів, послуг за всіма митними режимами з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або іншої території України на тимчасово окуповану територію України, за винятком особистих речей громадян, соціально значущих продуктів харчування та гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-