З

З "ЛНР" зігнали мітинг під Станицю: хочуть продуктів у "сірій зоні"

Укрінформ
Мітинг жителів "ЛНР", організований керівництвом цієї псевдореспубліки, відбувся сьогодні поблизу контрольного пункту "Станиця Луганська". Люди вимагали перенести поближче до "ЛНР" логістичний центр, де можна придбати продукти.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО

"Близько півтори тисячі жителів так званої ЛНР зібрались сьогодні на сплановану керівниками псевдореспубліки мітинг-акцію поблизу КПВВ "Станиця Луганська" - з вимогами до української влади перенести гуманітарно-логістичний центр з підконтрольної Києву Станиці Луганської на нейтральну територію. На мітингу дуже багато студентів луганських вузів, їхні батьки, викладачі", - йдеться в повідомленні.

Основною причиною цього мітингу є гостра нестача продовольства і товарів першої необхідності в самопроголошеній "ЛНР". До того ж, ціни там на порядок вищі, ніж в Україні, а якість товарів, завезених контрабандним шляхом з Росії, залишає бажати кращого, зазначає прес-центр штабу АТО. 

Особливістю пункту пропуску у Станиці Луганський є те, що перетинати лінію розмежування можливо лише пішки, бо свого часу проросійські бойовики зруйнували тут міст через Сіверський Донець. Піший перехід суттєво зменшує можливості закупки та доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності. До того ж, це унеможливлює переміщення товарів у кількості, достатній для ведення торгівлі, а контрабандні шляхи завезення різноманітної продукції з території України постійно зменшуються.

"Ось ватажки так званої ЛНР і привезли людей, які вимагали, щоб КПВВ був перенесений на нейтральну територію, де не діють фіскальні обмеження, встановлені на вивезення товарів із зони АТО", - підкреслює прес-центр штабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-