Київщина стала третьою в країні за соціально-економічним розвитком

Київщина стала третьою в країні за соціально-економічним розвитком

Укрінформ
Київська область посіла третю позицію серед українських регіонів за показниками соціально-економічного розвитку. 

У відповідному рейтингу, складеному Мінрегіоном за підсумками 9-ти місяців, область поступилася тільки місту Києву та Дніпропетровщині. Про це повідомили в прес-службі Київської облдержадміністрації.

Діяльність областей оцінювали за шістьма основними критеріями – економічна ефективність області, інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця, фінансова самодостатність, ефективність ринку праці, розвиток інфраструктури, відновлювальна енергетика та енергоефективність.

Найкращий результат столичний регіон показав у сфері розвитку інфраструктури. Область стала упевненим лідером у країні за обсягами прийнятого в експлуатацію житла, вперше обійшовши за останні роки навіть столицю. У розрахунку на 10 тис. населення цей показник складає майже 6,2 тис. м. кв. 

Відзначилася Київщина і фінансовою самодостатністю, ставши другою у країні за показниками доходів до місцевих бюджетів.

«Завдяки бюджетній децентралізації з початку 2015 року фактично щомісяця спостерігаємо поступове зростання понадпланових надходжень до місцевих бюджетів. За 10 місяців обсяг додаткових бюджетних поступлень на Київщині становив 1 млрд. 21 млн. грн. Бюджетна децентралізація є чудовим поштовхом для поетапного економічного зростання наших громад. Адже в новій адміністративно-територіальній системі заробленими понад планом коштами громади розпоряджатимуться самостійно, маючи змогу розподілити їх на власний розсуд між ремонтом дороги, утепленням школи чи реконструкцією вуличного освітлення», - прокоментував фінансові успіхи регіону голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра.

Окрім того, Київщина здобула третю позицію у напрямку залучення інвестицій та зовнішньоекономічної співпраці. Вона стала третьою за обсягом капітальних інвестицій (8820,6 гривень на одну особу) і показала третій результат за обсягами прямих іноземних капіталовкладень (близько 1 тис. дол. США на душу населення).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-