Хуг: Я бачив школу, перетворену бойовиками на фортифікаційну споруду

Хуг: Я бачив школу, перетворену бойовиками на фортифікаційну споруду

Укрінформ
Розвиток ситуації на Донбасі залишається непередбачуваним.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу у п'ятницю в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуація на Донбасі, як і минулого тижня, залишалася напруженою і непередбачуваною. Хоча ми зафіксували меншу кількість випадків порушення режиму припинення вогню в і навколо Донецького аеропорту, ми помітили ознаки, що насилля поширюється», - сказав він.

Як приклад Хуг повідомив, що у суботу упродовж 90 хвилин були зафіксовані 99 вибухів у Новотроїцькому і 32 вибухи у Старогнатівці.

«У Зайцевому і Павлополі я бачив будівництво військових позицій. Під час патрулювання у контрольованому так званою «ДНР» н.п. Зайцеве я бачив школу, перетворену бойовиками «ДНР» на фортифікаційну споруду», - наголосив він.

Хуг також підкреслив, що важке озброєння так і не було повністю відведене від лінії зіткнення.

«Т.з. «ДНР» надала нам деяку базову інформацію цього тижня за прикладом Збройних Сил України і так званої «ЛНР». Однак кількість відведеної зброї, яка декларується сторонами, - мала», - сказав він.

Якщо б задекларована зброя дійсно була відведена, то не було б такого масштабного насилля упродовж останніх півтора року, зауважив заступник голови СММ ОБСЄ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-