Контракт з Кримом: Порошенко погодився на умови татар - Джемілєв

Контракт з Кримом: Порошенко погодився на умови татар - Джемілєв

Укрінформ
Президент Петро Порошенко погодився з умовами кримських татар для продовження контракту на поставку електроенергії на півострів.

Про це лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв розповів у коментарі ZN.UA.

Джемілєв нагадав, що 10 грудня обговорював з Президентом питання продовження контракту на поставку електроенергії на Кримський півострів, який закінчується 31 грудня.

"Я говорив, що пролонгація контракту можлива тільки за умови дотриманні ряду умов. По-перше, цей документ повинен підписуватися не між держпідприємствами Росії і України, а тим більше - не за участю особи, яка у нас перебуває в розшуку (керівник "націоналізованого" "Крименерго" Віктор Плакіда - ред.), а між відповідними міністерствами. По-друге, в цьому договорі Крим має називатися не "Кримським федеральним округом", а Автономною республікою Крим і в дужках - тимчасово окупованою РФ територією України. Тоді це буде відповідати міжнародним актам, в першу чергу, Резолюції Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 року. І третя умова для нового контракту на поставку електроенергії в Крим - звільнення політичних в'язнів, припинення переслідувань і розшук всіх зниклих, викрадених активістів, гарантії демократичних свобод. От якщо ці умови будуть виконані, тоді можна підписувати", - зазначив Джемілєв.

За його словами, Президент погодився з цими умовами, а також погодився, що якщо вони не будуть виконані, то поставка по одній з трьох ЛЕП буде припинена.

Лідер кримськотатарського народу також повідомив про чіткоі домовленості, що рішення про припинення товарних поставок на півострів урядом буде прийнято. "Це, судячи з усього, просто питання часу. В усякому разі, ніхто цю пропозицію не відкидав", - зазначив депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-