Чудотворця з Путіна не вийшло: енергоміст не витримує

Чудотворця з Путіна не вийшло: енергоміст не витримує

Укрінформ
Перетікання електроенергії енергомостом до Криму зменшилося в суботу на кілька годин більш як удвічі – до 89 МВт – через аварію.

Про це розповів "начальник кримського управління" МНС Росії Сергій Шахов на засіданні міжвідомчого штабу з ліквідації НС, повідомляє "Крим.Реалії"

"Станом на 18:00 годин сумарна генерація склала 718 мегават. Перетікання "Краснодар – Крим" становить 89 мегават. Проводяться аварійні роботи, вони повинні були закінчити їх десь о 20:00 – 21:00 й обіцяли дати 285 мегават", – сказав Шахов.

За його даними, зменшення перетікання сталося через перегрів на лінії.

"Міністр енергетики російського уряду Криму" Світлана Бородуліна заявила, що ремонт закінчений о 18:07.

У свою чергу "глава республіки" Сергій Аксьонов повідомив, що найближчим часом до Криму прибудуть фахівці Ростехнагляду, які мають виявити незаконні підключення до електромереж. "Найближчим часом Ростехнагляд розпочне здійснення перевірок на предмет існуючих незаконних підключень до ліній електропередач. Відповідне розпорядження прокуратури вже передано службі. Перевірки зачепить кожний відділ РЕМ. З цією метою федеральні структури вже направили у Крим 25 фахівців", - зазначив він.

Нагадаємо, 22 листопада через підрив електроопор у Херсонській області до анексованого Росією Криму перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації.

Увечері 2 грудня за участі президента Росії Володимира Путіна у Криму було запущено першу нитку енергомосту з Кубані потужністю близько 200 МВт.

МЗС України висловило протест щодо цього візиту Путіна на півострів, вкотре зазначивши, що це тимчасово окупована територія України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-