ОБСЄ посилить моніторинг лінії фронту на Донбасі

ОБСЄ посилить моніторинг лінії фронту на Донбасі

Укрінформ
Передові патрульні бази Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі покращать моніторинг вздовж лінії розмежування, крім того ОБСЄ планує відкрити нову базу на окупованій частині Донецької області.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба СММ ОБСЄ.

"Нещодавно СММ створила три передові патрульні бази у Східній Україні - дві в контрольованих урядом Новоайдарі та Волновасі, і одну на території поза урядовим контролем у Луганської області - в Стаханові... Ці бази суттєво покращать моніторингову діяльність місії, шляхом постійної присутності спостерігачів ближче до лінії розмежування", - заявив голова СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан за результатами поїздки до Луганської області.

Під час поїздки він відвідав передову патрульну базу СММ у Новоайдарі, а також зустрівся з командою спостерігачів СММ, яка працює у Сєверодонецьку, і оцінив загальну ситуацію з безпекою у Луганській області. Крім того, Апакан відвідав місце постійного зберігання озброєнь в області.

Голова СММ ОБСЄ також заявив, що місія готова і прагне відкрити більше передових патрульних баз у Східній Україні, щойно отримає гарантії безпеки від осіб, які фактично контролюють відповідні території.

"Пріоритетом місії є відкриття нової передової патрульної бази в Донецькій області на території, що не контролюється урядом, якомога швидше", – додав Апакан.

Він зазначив, що кожного дня приблизно 50 патрулів СММ працюють уздовж лінії розмежування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-