Застава для сепаратистів: із пятьох суддів

Застава для сепаратистів: із пятьох суддів "вичавили" відставку

Укрінформ
Четверо суддів Малиновського райсуду Одеси, які прийняли ухвалу про звільнення під заставу п'ятьох організаторів масових заворушень у місті 2 травня 2014 року, написали заяви про звільнення з посад.

Члени колегії суду, в тому числі головуючий на суді Віктор Корою, написали такі заяви після зустрічі з обуреними їх рішенням одеситами, котрі пікетували будівлю райсуду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прийнявши ухвалу про звільнення сепаратистів під заставу, яка оскаржена облпрокуратурою, ці судді вчинили всупереч інтересам народу України. Особливо з урахуванням того, що двоє з п'яти підсудних - громадяни Росії", - зазначив лідер одесьrого "Правого сектору" Сергій Стерненко.

Варто зазначити, що в райсуді велика група правоохоронців спробувала блокувати дії учасників акції протесту. Сталася штовханина, однак випровадити протестувальників з будівлі суду не вдалося.

Після пікетування Малиновського райсуду учасники акції протесту знову перемістилися до будівлі Апеляційного суду Одеської області, де розглядається апеляційна скарга державного обвинувачення на ухвалу колегії суддів Малиновського райсуду.

Як повідомляв Укрінформ, Малиновський райсуд Одеси 27 листопада прийняв ухвалу про зміну обраного запобіжного заходу стосовно п'яти сепаратистів, у тому числі громадян Росії, передбачивши можливість внесення ними застави.

Зокрема, підсудним Владиславу Романюку та Сергію Корчинському призначена застава в розмірі 110 тисяч 240 гривень, громадянам Російської Федерації Євгену Мефедову і Максиму Сакауову - по 260 тисяч 700 гривень, а Сергію Долженкову, якого вважають співорганізатором масових заворушень, - 413 тисяч 400 гривень.

 При цьому слухання кримінальної справи про масові заворушення, в якій фігурують двадцять підсудних, 27 листопада не проводилось, оскільки на засідання суду не з'явилися двоє обвинувачених, раніше випущених під домашній арешт.

Фото: Сергій Стерненко, facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-