У Генштабі уточнили: право на відповідь у військових лишається

У Генштабі уточнили: право на відповідь у військових лишається

Укрінформ
Українським військовим у рамках режиму "тиші" заборонено відповідати на провокаційні обстріли, однак у разі загрози життю вони мають право стріляти.

Відповідне роз'яснення з приводу режиму "тиші" по всій лінії розмежування опубліковано на сторінці прес-служби Генштабу ЗСУ у Фейсбук

"Українські військові дійсно мають наказ не відповідати на провокаційні обстріли бойовиків. Але вони не будуть спокійно спостерігати, якщо ворог атакуватиме наші позиції. У разі загрози життю військовослужбовців, вони - як і раніше - мають право відкривати вогонь у відповідь", - йдеться у повідомленні.

Рішення про відкриття вогню прийматиме безпосередній командир, який бачить ситуацію на місці.

Також у Генштабі роз'яснили термінологію:

"Провокаційні обстріли" - неприцільний вогонь у бік позицій українських військових.

"Загроза життю" - прицільний вогонь, наближення диверсійно-розвідувальних груп до українських позицій.

Як повідомлялося, раніше керівник української сторони СЦКК (Спільний центр контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін) генерал-майор Борис Кременецький заявив, що на підтвердження безумовних прагнень України до мирного врегулювання ситуації на Донбасі начальник Генерального штабу - Головнокомандувач ЗС України видав розпорядження, згідно з яким з 00 годин 25 листопада військовослужбовцям ЗС України заборонено відкривати вогонь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-