На Прикарпатті негода знеструмила 80 населених пунктів

На Прикарпатті негода знеструмила 80 населених пунктів

Оновлено
Укрінформ
В Івано-Франківській області в ніч на 22 листопада внаслідок ускладенння погодних умов знеструмлені 80 населених пунктів.

Про це передає прес-служба ДСНС

«В ніч з 21 на 22 листопада внаслідок ускладнення погодних умов (опади у вигляді дощу, мокрого снігу, пориви вітру) через спрацювання автоматики захисту ліній електропередач на території області сталося знеструмлення 80 населених пунктів», - зазначається в публікації.

До робіт з відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Як сказав у прямому ефірі "112 каналу" голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук, станом на 15 годину 56 населених пунктів області повністю відключені від освітлення, на даний момент втрачений телефонний зв'язок з 94 населеними пунктами.

До того ж, як повідомили в ДСНС, протягом 20 та 21 листопада на території Міжгірського, Рахівського, Тячівського та Іршавського районів сильні зливові дощі призвели до різкого підйому рівнів води в гірських річках.

Паводковими водами в 22 населених пунктах підтоплено 315 домогосподарств в тому числі 144 житлових будинки, та 17 га сільськогосподарських угідь. Частково відключено від електропостачання 4 населені пункти. В Рахівському районі внаслідок зсуву грунту на проїжджу частину автодороги Мукачево – Рогатин призупинено рух між с. Білин та с. Кваси, в Міжгірському районі пошкоджено та підмито 5 пішохідних містків.

Станом на 7 год 22 листопада рух на автодорозі Мукачеве – Рогатин частково відновлено. Спостерігається зниження рівнів води у басейнах річок Ріка, Тересва, Теребля та Верхня Тиса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-