На ОПЗ – обшуки. Прокуратура розслідує корупційні схеми

На ОПЗ – обшуки. Прокуратура розслідує корупційні схеми

Укрінформ
Одеська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, в ході якого розслідуються корупційні схеми на "ОПЗ" на суму понад 4 мільярди гривень.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник глави ГПУ, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе.

"Наразі проводяться санкціоновані судом обшуки у приміщеннях "Одеського припортового заводу" на території міста Южне з метою виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення злочину та вилучення документів, необхідних для вивчення під час слідства", - написав він.

За словами Сакварелідзе, об'єктом злочинних посягань стало державне підприємство ВАТ "Одеський припортовий завод".

"Передбачається, що у корупційній схемі можуть бути задіяні чиновники вищих органів державної влади, так само як і пролобійовані ними керівники цього підприємства за участі низки сумнівних іноземних компаній", - заявив він.

Слідство перевіряє версію використання потужностей ОПЗ для привласнення учасниками схеми щорічно сотень мільйонів доларів, у той час як цей прибуток повинна була надходити до Держбюджету.

"Правоохоронці встановили, що посадові особи підприємства протягом 2015 року реалізовували продукцію підприємства (аміак, карбамід, азот рідкий двоокис (діоксид) вуглецю, кисень рідкий, натрій сірчанокислий) іноземному контрагенту за цінами значно нижче ринкових", - повідомив Сакварелідзе.

За його словами, "нашою метою є ліквідація очевидно корупційної схеми, виявлення всіх членів згаданої злочинної комбінації і притягнення їх до кримінальної відповідальності за усією суворістю Закону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-