В ОБСЄ говорять про використання «Градів» і зростання числа вибухів

В ОБСЄ говорять про використання «Градів» і зростання числа вибухів

Укрінформ
На спостережному пункті, розташованому в районі залізничної станції на території "ДНР", спостерігачі ОБСЄ зафіксували 206 вибухів і більше 76 спалахів від стрілецької зброї.

Про це йдеться в звіті ОБСЄ за 18 жовтня.

"Спостерігачі чули 26 вибухів, які вони кваліфікували як постріли бойового танка або забороненої Мінськими угодами важкої артилерії калібром понад 100 мм", - йдеться в повідомленні.

Місія відзначила і зростання числа порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, особливо на території навколо аеропорту міста Донецька; ситуація в Луганській області залишається відносно спокійною.

Також вперше з 28 серпня Місія відзначила використання системи залпового вогню «Град».

«СММ зафіксувала три випадки обстрілу, зроблених з ракети «Град» (122-мм БМ-21), в тому числі в контрольованій урядом Красногорівці та в контрольованих «ДНР» Старомихайлівці та Куйбишевському районі Донецька», - йдеться в повідомленні.

При цьому ОБСЄ не підтверджує відведення озброєння калібром до 100 мм обома сторонами.

«Що стосується відведення зброї меншого калібру - танків, артилерії до 100 мм. На цьому тижні обидві сторони оголосили про завершення фінального етапу відводу такого озброєння. Це вітається, але це не кінець цього процесу, підтвердження цього відводу – процес, який триває, він постійний і його повністю повинна здійснювати СММ ОБСЄ», - зазначили в Місії.

«Ті озброєння, які раніше були зареєстровані або ті, котрі зазначені в переліках - поки ми бачимо, що їх немає ні в яких відведених місцях», - додав заступник глави місії, зазначивши, що це озброєння продовжує використовуватись під час обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-