США занепокоєні активізацією терористів на сході України

США занепокоєні активізацією терористів на сході України

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив стурбованість у зв'язку зі сплесками військової активності на Донбасі з боку підтримуваних Росією сепаратистів та закликав Москву припинити насильство й виконувати Мінські домовленості.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Державному департаменті США речник відомства Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми занепокоєні зростаючими порушеннями режиму припинення вогню у східній Україні впродовж останніх двох тижнів", - наголосив Кірбі.

Він підкреслив, що саме російсько-сепаратистські сили поновили атаки на українські підрозділи зі стрілецької зброї, гранатометів, крупнокаліберних кулеметів та систем протиповітряного вогню.

За його словами, ці порушення ставлять у небезпеку режим припинення вогню й загалом імплементацію Мінських домовленостей, які США вважають єдиним вірним шляхом для відновлення миру.

"Закликаємо Росію і сепаратистів припинити насильство та виконувати свої зобов'язання за Мінськими угодами", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-