Сватове після вибухів: розбиті школи, вікна затягують плівкою

Сватове після вибухів: розбиті школи, вікна затягують плівкою

Укрінформ
У місті Сватове на Луганщині через детонування боєприпасів пошкоджено три школи та стільки ж дитячих садочків. 

У місті відключено газопостачання, частково - електрика. Є проблеми з мобільним зв'язком. Місцева влада підраховує збитки та намагається якмога швидше надати допомогу постраждалим.

Про це телефоном Укрінфому повідомила заступник Сватівського міського голови Людмила Жаданова.

«У трьох школах та трьох дитячих садках вибито шибки та двері, частково зруйновано дахи. Через це обласний інтернат для глухих дітей евакуйовано до міста Кремінна. Сватове відключено від газопостачання та частково - від електрики. Є проблемі з мобільним зв'язком», -  підкреслила Жаданова.

За її словами, за кошти міської ради закуплено плівку для вікон, яку безкоштовно отримують власники постраждалих осель та квартир.

«Вночі температура сягнула позначки -8*С. За кошти міської ради закуплено плівку для вікон, три бригади забивають вікна власникам постраждалих осель та квартир. У першу чергу приділяємо увагу одиноким мешканцям та пенсіонерам», - наголошує заступник Сватівського міського голови.

Наразі усі депутати здійснюють обхід житлового сектора, щоб з'ясувати, наскільки постраждали будівлі. Вони одразу ж складають акти пошкодження, з'ясовуть, кому і яка саме потрібна допомога.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня о 19.45 у місті Сватове Луганської області, в районі колишнього молокозаводу, загорілися склади з боєприпасами. За попередньою інформацією, в складах зберігалося близько 3500 тонн боєприпасів. На цей час відомо, що пошкоджено 9 п'ятиповерхівок, 6 чотирьохповерхівок та 20 триповерхових будинків.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука підписав розпорядження про виділення 10 млн грн для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Сватовому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-