Миколаївська ТВК затягує підрахунок голосів через комп’ютерний збій

Миколаївська ТВК затягує підрахунок голосів через комп’ютерний збій

Укрінформ
Миколаївська міська територіальна виборча комісія перевіряє всі дані, занесені до протоколів райвиборчкомів, вручну, бо комп’ютерна програма дала збій.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області Дмитро Баштовий.

«Миколаївська міська виборча комісія прийняла рішення перевіряти всі дані, занесені до протоколів ДВК, вручну. Це сталося після того як у Центральній районній виборчій комісії Миколаєва дала збій комп’ютерна програма з підбиття підсумків голосування. Отож комісії довелось вносити дані ДВК вручну» - сказав Баштовий.

За словами голови Миколаївської міської ТВК Дмитра Жовнерика, ЦВК не забезпечила виборчі комісії надійним програмним продуктом. Отож програму в стислі терміни розробляли комп'ютерники, які обслуговують Миколаївський міськвиборчком. Оскільки є прецедент у Центральному райвиборчкомі, то вирішили не ризикувати, а рахувати вручну - це, мовляв, довше, але надійніше.

У четвер, 29 жовтня, свою виборчу документацію до ТВК здала лише Корабельна районна виборча комісія. Прийняття документів від Заводського райвиборчкому щойно розпочали. Центральна та Ленінська РВК ще навіть не подавали свою виборчу документацію до міської виборчої комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-