На Одещині порушення на чверті дільниць - КВУ

На Одещині порушення на чверті дільниць - КВУ

Ексклюзив
Укрінформ
Члени дільничних виборчих комісій масово порушують прописані законом процедури у день голосування, а виборці нехтують вимогою про дотримання таємниці голосування.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив голова Одеського облКВУ Анатолій Бойко.

"Згідно з отриманими від спостерігачів КВУ даними, 26% дільничних виборчих комісій, що функціонують у межах Одеської області, допустили процедурні порушення в день голосування. Особливою зухвалістю й брутальністю відзначилися члени ДВК №511097, які вигнали з території виборчкому в Дачному провулку, 1 міста Одеси офіційного спостерігача від Радикальної партії Олега Ляшка. Причиною для видалення спостерігача керівництво комісії назвало те, що спостерігач нібито знаходився неподалік від кабінок для голосування та скриньок", - зазначив Бойко.

За словами експерта, щоб законно видалити спостерігача, потрібно було зупинити голосування й провести збори членів ДВК. "Спільно з мобільною групою від Радикальної партії Олега Ляшка ми склали протоколи й передаємо їх правоохоронним органам", - зазначив він.

За інформацією Бойка, "значних масштабів набуло також фотографування виборцями заповнених бюлетенів. Такі факти зафіксовані спостерігачами на 4,5% виборчих дільниць, а порушення таємниці голосування в цілому - на 8,9% дільниць, що функціонують в Одесі".

Ряд голів дільничних виборчих комісій наперед заявили, що спостерігачам КВУ не будуть надані копії протоколів ДВК, пославшись на вигадану причину - відсутність чистих бланків.

"Така відмова є нічим іншим, як адміністративним правопорушенням", - підсумував голова Одеського облКВУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-