У Вінниці до виборів в одну квартиру

У Вінниці до виборів в одну квартиру "поселили" десятьох людей

Укрінформ
Вінницький апеляційний адмінсуд (ВААС) постановив окрему ухвалу за фактом незаконної  реєстрації більше 10 осіб за однією адресою за 5 днів до виборів.

Про це йдеться у заяві прес-служби суду, яка є в розпорядженні Укрінформу.

"З відомостей комп’ютерної програми "Діловодство" ВААС встановлено, що до Вінницького апеляційного адміністративного суду 24 жовтня надійшли шість аналогічних адміністративних справ за апеляційними скаргами ряду осіб до дільничної виборчої комісії про включення осіб до уточненого списку виборців без розгляду. Під час судового розгляду встановлено, що всі позивачі у цих адміністративних справах 20 жовтня 2015 року були зареєстровані за однією адресою проживання за 5 днів до виборів. Саме цей факт став підставою для винесення окремої ухвали", - йдеться у заяві.

Враховуючи дату реєстрації та кількість осіб, зареєстрованих за однією адресою, суд дійшов висновку, що дії щодо реєстрації цих осіб Вінницьким РС УДМС України у Вінницькій області не відповідають меті та цілям, визначеним Законом України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні". Тому суд апеляційної інстанції побачив невідповідність дій посадових осіб Вінницького РС УДМС України у Вінницькій області вимогам цього закону.

Колегія суддів ВААС у даній справі постановила окрему ухвалу, яку направлено прокурору Вінницької області та начальнику УДМС у Вінницькій області для вжиття заходів щодо усунення причин та умов, що сприяли порушенню закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-