Вибори у Тернополі під загрозою зриву

Вибори у Тернополі під загрозою зриву

Укрінформ
У Тернополі місцеві вибори можуть не відбутись: 20 жовтня у видавництві «Терно-граф» виявлено тисячі необлікованих бюлетенів для голосування на місцевих виборах, хоча офіційно усі бюлетені були передані у ТВК ще у п’ятницю, 16 жовтня. 

Про це інформує zaxid.net.

"Також у друкарні виявили пластини, з яких друкували бюлетені. Досі пластини не знищені, як того вимагає виборче законодавство і не складений відповідний акт», - повідомив із місця події народний депутат, кандидат від «Самопомочі» на посаду мера Тернополя Тарас Пастух.

За його словами, про те, що протокол про знищення пластин, на яких друкувалися бюлетені не складений, а самі пластини не знищені, він повідомив 20 жовтня представник Об’єднання “Самопоміч” у ТВК. 

«Ми приїхали на друкарню і зафіксували тисячі чистих бюлетенів. У нашій присутності тільки почались нищитись пластини. А частину з них взагалі довелося шукати по всій друкарні. Тобто від 16 жовтня і до сьогодні ті всі пластини залишалися без контролю територіальної комісії, будь-якого суб’єкту виборчого процесу і ми можемо припустити, що таких бюлетенів було надруковано в два чи три рази більше, ніж необхідно», - зазначив Пастух.

У «Самопомочі» припускають: необліковані бюлетені планувалось використати для фальсифікації результатів виборів у Тернополі та області.

Зараз у видавництві працює слідча група, допитують працівників друкарні, викликано членів ТВК. Офіційний коментар з приводу цих подій буде оприлюднено 21 жовтня. У неофіційних коментарях представники виборчої комісії говорять про те, що вибори у Тернополі 25 жовтня можуть не відбутись.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-