Електроопори трьох

Електроопори трьох "кримських" ЛЕП підірвали і спиляли - активіст

Укрінформ
Три високовольтні лінії електропередачі (ЛЕП), що постачають електроенергію з материкової частини України до анексованого Росією Криму наразі знеструмлені в результаті пошкодження їхніх електроопор - вони підірвані і спиляні.

Про це у телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив у вівторок кримськотатарський активіст Ленур Іслямов.

"На Херсонщині на даний час пошкоджено три електроопори трьох ліній електропередач, що йдуть з материкової України в Крим. Це лінії "Мелітополь-Джанкой", "Каховка-Островська" та "Каховка-Джанкой". Дві опори на двох ЛЕП були підірвані, а одна - спиляна. Тепер усі три ЛЕП знеструмлені", - розповів Іслямов.

За його інформацією, одна з пошкоджених опор упала.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок зранку в Генічеському районі було підірвано мінометними мінами залізобетонну електроопору високовольтної лінії електропередачі (ЛЕП) "Мелітополь-Джанкой". Дана електроопора знаходиться майже поряд із місцем, де в ніч з 5 на 6 жовтня було пошкоджено іншу залізобетонну електроопору цієї ж ЛЕП.

Довідково. Електроенергія з материкової України до Криму може постачатися чотирма високовольтними ЛЕП - "Мелітополь-Джанкой" (330 кВт), "Каховка-Островська" (330 кВт),  "Каховка-Джанкой" (330 кВт) та "Каховка-Титан" (220 кВт).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-