Бойовики досі тримають САУшки біля Донецька та Петровського - розвідка

Бойовики досі тримають САУшки біля Донецька та Петровського - розвідка

Укрінформ
Російські окупаційні сили, порушуючи Мінські домовленості, досі не відвели  артилерійські системи калібром понад 100 мм (САУ) з Донецька та Петровського.

Про цей факт поінформовано спостерігачів ОБСЄ, повідомило Головне управління розвідки МОУ.

"Українською стороною поінформовано ОБСЄ, що в районах Донецьк та Петровське виявлені артилерійські системи противника калібром понад 100 мм (САУ), розміщення яких у даних районах є порушенням Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Загалом же, за даними військової розвідки, ситуація в районі проведення АТО залишалася відносно стабільною, а російські окупаційні війська дотримувались режиму припинення вогню: "Фактів обстрілів сил АТО не зафіксовано".

Основні зусилля противника протягом минулої доби були зосереджені на перегрупуванні та відведенні штатних російських підрозділів від лінії зіткнення до тилових районів тимчасово окупованих територій України на Слов'янському та Донецькому напрямках. При цьому на окремих напрямках противник "демонструє виконання Мінських домовленостей щодо відведення озброєння та військової техніки з бойових позицій, переміщуючи окремі зразки техніки вздовж лінії зіткнення та приховано розміщуючи частину техніки поблизу передових позицій".

Окупаційні сили також вели вчора розвідку сил АТО із залученням розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону, засобів радіоелектронної розвідки ЗС РФ.

Крім того, проводилося перегрупування/посилення підрозділів 1 армійського корпусу ("ДНР") та оптимізації системи оборонних рубежів і позицій на Донецькому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-