В ОПОРІ розповіли, як готуються вибори на Донбасі

В ОПОРІ розповіли, як готуються вибори на Донбасі

Укрінформ
Виборчий процес у населених пунктах Донецької і Луганської областей, де було прийнято рішення проводити чергові місцеві вибори 25 жовтня, майже нічим не відрізняється від інших регіонів України.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев.

«Ураховуючи те, що і населених пунктах, максимально наближених до лінії розмежування, вибори не відбуваються, можемо сказати, що в інших містах і районах Донецької і Луганської областей виборча кампанія, по суті, нічим не відрізняється від виборчої кампанії в інших регіонах України, де є стабільна ситуація і немає певних безпекових викликів, які є на Донеччині й Луганщині», - зазначив він.

Водночас експерт зауважив, що до особливостей виборчого процесу в цих регіонах належить так зване політичне переформатування і політичне протистояння, коли представники управлінської еліти змінюють партійну приналежність. Крім того, специфікою цієї кампанії в Донецькій і Луганській областях є формування ДВК переважно не за поданням місцевих організацій політичних партій, а за поданням відповідних ТВК.

Клюжев також розповів, що у цих регіонах є проблема з передачею попередніх списків виборців.

Експерт наголосив на необхідності створення на Донбасі належних умов для інформування виборців про порядок голосування і здійснення певних мотиваційних кампаній для участі у цих виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-