Одесити не йдуть у спецпідрозділ міліції «Шторм» через зарплату в 500 грн

Одесити не йдуть у спецпідрозділ міліції «Шторм» через зарплату в 500 грн

Укрінформ
Всього 18 осіб набрали до лав новостворюваного у структурі головного управління МВС України в Одеській області батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Шторм”, штат якого має складати 500 осіб.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив у четвер на сесії Одеської обласної ради очільник регіонального органу внутрішніх справ полковник міліції Петро Луцюк.

“Новий підрозділ формується у відповідності з наказом МВС України від 14 квітня. Це необхідний захід, оскільки надає можливість забезпечити охорону громадського порядку і, що особливо важливо, замінити нинішній склад людей на місцевих блокпостах, де зараз несе службу переважно іногородня молодь з числа самооборони столичного майдану. На мою думку лише одесити спроможні навести у себе порядок з допомогою депутатського корпусу і органів виконавчої влади”, - наголосив Луцюк.

За його словами, на заклик стати на захист державності і цілісності України, правопорядку і безпеки громадян відгукнулися чимало місцевих мешканців, але після ознайомлення з умовами фінансування (заплата рядового складає 500 гривень на місяць) і оснащення підрозділу, чимало з них передумали вступати до його лав.

А 65 кандидатам на службу в батальйоні було відмовлено після спілкування з психологами і кадровими працівниками главку через непридатність з тих чи інших вимог.

Головний міліціонер регіону закликав присутніх депутатів підтримати главк матеріально, оскільки у поточному році місцеві органи влади не направили жодної гривні на забезпечення охорони громадського порядку і транспортні засоби.

Врешті-решт, депутати вирішили повернутися до розгляду проблем міліції на наступній сесії, де обговорюватиметься регіональна програма “Безпечна Одещина”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-