Збиток від підпалу мечеті у Саках оцінюється у півмільйона гривень

Збиток від підпалу мечеті у Саках оцінюється у півмільйона гривень

Укрінформ
Попередній збиток від підпалу центральної мечеті у Саках оцінюється у 500 тисяч грн. Відновлення храму проходитиме силами мусульманської общини.

Про це на прес-конференції у Сімферополі повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент Укрінформу.

"За попередніми підрахунками, мечеть-медресе у м. Саки зазнала збитків у розмірі близько 500 тисяч грн. Під час пожежі були знищені релігійна література, культове і господарське майно мусульманської общини і само будова мечеті", - повідомив Рефат Чубаров.

За його словами, наступного тижня планується почати ремонтно-відновні роботи у сакській мечеті. Поки вони проходитимуть силами мусульманської общини, "але як тільки злочинці будуть знайдені, ми у встановленому законом порядку знайдемо можливість відшкодувати збиток мечеті", - відзначив Чубаров.

Що стосується мечеті у Красногвардійському районі, то, за словами заступника голови Меджлісу, "разом з Муфтіятом Криму ми зможемо допомогти мусульманам, аби вони могли молитися у гідних умовах".

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня, напередодні свята Курбан-байрам, у Криму був здійснений підпал мечеті-медресе у м. Саки. 15 жовтня вже у день свята у селі Рівне Красногвардійського району був зафіксований другий випадок загоряння мечеті. За обома фактами кримською міліцією відкриті кримінальні провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-