"Червона зірка" стала у Харкові справою фантастів

Укрінформ
"Горизонти і перспективи гуманізму" - така тема фестивалю фантастики "Червона зірка" за участю письменників з України та Росії, який почався у Харкові.

"Горизонти і перспективи гуманізму" - така тема фестивалю фантастики "Червона зірка" за участю письменників з України та Росії, який почався у Харкові.

Про це розповів на прес-конференції член оргкомітету фестивалю, професор Харківського національного університету ім. Каразіна Олександр Міхильов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фестиваль названий за однойменним романом харків'янина Олександра Богданова про досвід розумного світоустрою на Марсі - Червоній зірці, як називають його у вжитку. Мета фестивалю - обговорити на прикладі творчості письменників-фантастів теорію і практику гуманізму - найпозитивнішого світогляду", - зазначив професор.

За його словами, у фестивалі, розрахованому на два дні, беруть участь до півсотні учених, письменників і критиків з України та Росії.

Щодо програми фестивалю, то вона включає кінопокази, зустрічі з письменниками у бібліотеках міста, виставки книжкових новинок, концерти бардівської пісні.

За словами Міхильова, фестиваль "Червона зірка" прийшов на зміну фестивалю "Зоряний міст", який припинив свою діяльність через об'єктивні причини.

"Зоряний міст", як повідомляв Укрінформ, проводився в Харкові з 1999 року. За цей час його відвідало до тисячі письменників з країн СНД та Євросоюзу, США, включаючи класика жанру Роберта Шеклі, країн Близького Сходу. Востаннє "Зоряний міст" відбувся 2011 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-