Першим в Україні Wiki-містом стала Одеса

Першим в Україні Wiki-містом стала Одеса

Укрінформ
На об'єктах культурної спадщини Одеси розміщуються таблички з QR-кодами, що дають змогу ознайомитися з інформацією про архітектурний пам'ятник в Wikipedia.

Про це повідомляє Кореспондент.net.

"На першому етапі ми розмістили 15 інтерактивних табличок на архітектурних об'єктах, розташованих у центральній частині міста. На кожній - унікальний QR-код. Для того, щоб дізнатися інформацію про будівлю, код треба відсканувати і програма переадресує вас на статтю в Wikipedia. Мова статті буде автоматично визначена відповідно до налаштувань смартфону або планшета користувача", - розповіли в громадській організації Одеса 2.0. яка в співпраці з вільною інтернет-енциклопедією Wikipedia почала розміщення QR -таблиць.

Перші таблички з'явилися на таких знакових для Одеси пам'ятниках архітектури, як колишній Доходний будинок Скаржинської (Катериненська ріг Ланжеронівської), будинок Російського театру, готель Бристоль (колишній Готель Червоний), ансамбль Шахського палацу, Доходний будинок Фальц-Фейнів, відоміший, як Будинок з атлантами.

У планах організації розмістити інтерактивні таблиці на усіх пам'ятниках архітектури міста.

"Кожен охочий може приєднатися до ініціативи, залишивши заявку на сайті проекту про розміщення таблички на тому чи іншому будинку-пам'ятнику архітектури. Для того, щоб подати заявку, необхідно написати статтю про будівлю в Wikipedia або прислати посилання на вже наявну. Бажано супроводжувати фотографією", - пояснили організатори.

Завершення проекту планується до 220-річчя Одеси в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-