Пам'ятник Раїсі Кириченко відкрили у Полтаві

Пам'ятник Раїсі Кириченко відкрили у Полтаві

Укрінформ
Пам'ятник народній артистці, берегині української пісні Раїсі Кириченко урочисто відкрили у суботу в Полтаві напередодні дня народження відомої співачки

Пам'ятник народній артистці, берегині української пісні Раїсі Кириченко урочисто відкрили у суботу в Полтаві напередодні дня народження відомої співачки.

Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМУ.

« Ми відкрили пам’ятник нашій славетній землячці Раїсі Опанасівні Кириченко, людині, яка прославила Полтавський край, прославила Україну в усьому світі. Я хочу подякувати десяткам сотень полтавців, які поділилися своїми коштами, щоб цей пам’ятник сьогодні з’явився», - сказав голова Полтавської обласної ради Іван Момот під час урочистого відкриття.

Кошти на пам`ятник збирали протягом 5-ти років небайдужі полтавці. Ще 600 тисяч гривень було виділено з обласного бюджету. Встановили скульптуру біля будівлі ОДТРК «Лтава», де співачка записувала свої пісні, на вулиці, яка вже кілька років перейменована на вулицю Раїси Кириченко(раніше Рози Люксембург).

«Думки мої сьогодні далеко, згадується усе-усе. І не стільки про будівництво пам’ятника думаю, як про людей, які брали участь у житті Раїси Опанасівни. Прості люди, які допомагали, хвилювалися за неї. Такі хвилини не забуваються», - сказав у своєму виступі чоловік співачки Микола Кириченко.

Скульптор Микола Цись зобразив співачку на повен зріст із широко розкритими обіймами. На постаменті викарбувані слова із пісні: «Дарую, Вам люди, на щастя та будні, ту пісню, що в серце з дитинства взяла».

Раїса Кириченко (14 жовтня1943 - 9 лютого 2005) – народна артистка України, Герой України, лауреат Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка.

Юлія Вольвач, ПОЛТАВА. 13 жовтня, 2012 року

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-