Фірташ купив держпакет акцій

Фірташ купив держпакет акцій "Кримгазу" більш як за 40 мільйонів

Укрінформ
Приватне акціонерне товариство "Газтек" стало переможцем конкурсу з продажу державного пакета акцій Публічного акціонерного товариства з газопостачання й газифікації "Кримгаз", запропонувавши за 23,989% акцій підприємства 42 мільйони 640 тисяч гривень

Приватне акціонерне товариство "Газтек" стало переможцем конкурсу з продажу державного пакета акцій Публічного акціонерного товариства з газопостачання й газифікації "Кримгаз", запропонувавши за 23,989% акцій підприємства 42 мільйони 640 тисяч гривень.

Відповідне рішення прийняла міжвідомча конкурсна комісія Фонду державного майна України за підсумками конкурсних торгів, що відбулися у четвер у Києві, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

До конкурсу були допущені дві компанії - ТОВ ІК "Фінлекс-Інвест" та ПрАТ "Газтек", обидві запропонували однакову конкурсну ціну, яка не перевищувала початкової. Під час торгів було зроблено 2 кроки.

Нагадаємо, що початкова ціна пакету акцій ПАТ "Кримгаз", заявлена до початку торгів, становила 41,8 млн грн. Крок торгів становив 420 тис. грн. Таким чином акції ПАТ "Кримгаз" були реалізовані з перевищенням початкової ціни на 840 тис. грн.

Згідно з умовами конкурсу мінімальний обсяг інвестицій від покупця має скласти 8 млн грн. Держава зберігає при цьому за собою власний блокуючий пакет підприємства.

ПАТ "Кримгаз" надає послуги з транспортування природного і нафтового газу трубопроводами і його розподіл, поставки природного газу за регульованим тарифом на території Автономної Республіки Крим. Загальна довжина обслуговуваних газотранспортних мереж становить майже 9,5 тис. км. Статутний капітал компанії - 8,979 млн грн.

ПрАТ "Газтек" раніше вже викупив держпакети акцій 12 обл- і міськгазів, витративши на купівлю 264,61 млн грн.

Компанія "Газтек" контролюється головою ради директорів компанії Group DF Дмитром Фірташем.

Ганна Лаба, КИЇВ. 20 вересня 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-