Урядовий контактний центр допомагає громадянам розширити телевізійний горизонт

Укрінформ
Для перегляду каналів цифрового наземного ефірного телебачення держава безкоштовно надає телетюнери окремим категоріям малозабезпечених громадян

Для перегляду каналів цифрового наземного ефірного телебачення держава безкоштовно надає телетюнери окремим категоріям малозабезпечених громадян.

Як повідомили УКРІНФОРМу в Управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр), у зв'язку із прийняттям відповідної постанови Кабміну № 245 на урядову «гарячу лінію» у період з березня по липень поточного року надійшло майже 800 звернень від пільгових категорій громадян щодо можливості отримати такий пристрій безкоштовно.

«У переважній більшості звернень громадяни запитували, хто саме має право на їх отримання та за яких умов. Заявники просили допомогти отримати телетюнер, оскільки звернення до місцевих органів соціального захисту населення не завжди давали бажаний результат», - зазначили у Центрі.

Зокрема, заявниця (інвалід ІІ групи) з м. Одеси просила допомогти отримати телетюнер, оскільки звернувшись за місцем реєстрації до Управління праці та соціального захисту населення у м. Татарбунари, а також до УПСЗН Приморського району м.Одеса, за місцем проживання, отримала відмову.

Після реєстрації звернення Урядовий контактний центр надіслав його для реагування Одеській обласній державній адміністрації. У відповіді Головного управління праці та соціального захисту населення Одеської обласної державної адміністрації заявниці було запропоновано для оформлення відповідної заяви звернутися до Управління соціального захисту населення в Приморському районі м. Одеси. Як повідомила заявниця, після звернення до зазначеної установи телетюнер вона отримала.

У зв'язку із завершенням 1 липня терміну прийому заяв для отримання засобів приймання сигналів цифрового телерадіомовлення, на урядову «гарячу лінію» у липні надійшло 309 звернень з проханням подовжити прийом заяв для отримання телетюнерів.

Громадяни також пропонують розробити систему підключення засобів прийому сигналів цифрового телерадіомовлення: безкоштовно надавати послуги з їх встановлення, сервісного обслуговування та врегулювати оплату за вказані послуги.

Левова частка звернень щодо можливості отримати безкоштовно засоби прийому сигналів цифрового телерадіомовлення надійшла з м. Києва, Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Одеської та Львівської областей.

Загалом протягом тижня з 23 до 29 липня 2012 року на урядову телефонну «гарячу лінію» звернулося 8206 заявників.

Урядова телефонна «гаряча лінія» працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка до п'ятниці з 8 до 21 години, в суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру - www.ukc.gov.ua

Довідка. Телетюнер - спеціальний пристрій для прийому сигналів цифрового телерадіомовлення, який підключається між антеною та телевізором.

Враховуючи важливу соціальну складову процесу переходу на цифрове ефірне мовлення, Кабінет Міністрів України 21 березня 2012 року прийняв постанову № 245 «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами прийому сигналів цифрового телерадіомовлення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-