На Львівщині відновлюють ще одну криївку УПА

Укрінформ
Реконструкції криївки УПА у Львівській області, збудованої майже сторіччя тому, присвятили свій літній табір ентузіасти з молодіжного громадського об'єднання "Граніт" Про це кореспондентові УКРІНФОРМ повідомили в прес-службі об'єднання

Реконструкції криївки УПА у Львівській області, збудованої майже сторіччя тому, присвятили свій літній табір ентузіасти з молодіжного громадського об'єднання "Граніт"

Про це кореспондентові УКРІНФОРМ повідомили в прес-службі об'єднання.

«У Сколівських Бескидах, поблизу гори Парашки на Львівщині, розташувався табір «Кичера». Його мешканці забрались у лісові нетрі, щоб розчистити від завалів криївку УПА, яка була на цьому місці майже сотню років тому», - зазначив член організації «Граніт», співорганізатор табору Андрій Мочурад.

За його словами, молоді патріоти добровільно зголосилися відновити частинку української історії та розчистити дорогу до бункеру ОУН-УПА.

Криївка у Сколівських Бескидах була особливою. Вона була 35 метрів завдовжки. Близько десяти людей тут могли жити і працювати, не виходячи на поверхню впродовж навіть декількох місяців. Криївка була забезпечена водопостачанням та каналізацією, сушарками, пічками, невеликим офісом із друкарською машинкою.

Роботу кичерівці розпочали із прорубування дороги до бункеру, котра за кілька десятиріч заросла майже непролазними хащами.

Звичайно, перша табірна зміна лише покалде початок реконструкції історичного об'єкта. Проте ентузіасти мають намір навідуватись сюди щовихідних. Розчистивши дорогу до криївки, вони поставлять біля бункеру УПА додаткові таблиці та вказівники.

Нінель Кисілевська, ЛЬВІВ. 7 липня 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-