Мовний закон забезпечить культурний розвиток українців - Тігіпко

Мовний закон забезпечить культурний розвиток українців - Тігіпко

Укрінформ
Прийнятий депутатами Верховної Ради Закон "Про засади державної мовної політики" допоможе забезпечити культурний розвиток українців

Прийнятий депутатами Верховної Ради Закон "Про засади державної мовної політики" допоможе забезпечити культурний розвиток українців.

Про це заявив у п'ятницю віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, перебуваючи з робочою поїздкою в Харківській області, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«Відбувалося те, що й 20 років тому: на мовному питанні політики заробляли. Питання мови постійно нас ділило. Цього разу потрібно поставити крапку. Це вирішується саме через новий закон про регіональні мови», - сказав Тігіпко.

На його переконання, закон може забезпечити культурний розвиток громадян. «Я вважаю, що закон правильний, що його потрібно прийняти. Якщо є проблеми, то в них потрібно розібратися й вирішувати без мордобою, підтримати українську мову як національну та дати змогу людям різних національностей нормально та комфортно почуватися громадянами своєї країни», - зауважив віце-прем'єр-міністр.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, у вівторок Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект «Про засади державної мовної політики», підготовлений народними депутатами Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим (фракція Партії регіонів). За прийняття цього документа проголосували 248 парламентаріїв.

Анатолій Мажора, ХАРКІВ. 6 липня 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-