Донорство їжі — сила, яка об’єднує бізнес, суспільство та державу

Донорство їжі — сила, яка об’єднує бізнес, суспільство та державу

Укрінформ
16 травня, 12:00 - пресконференція на тему: «Донорство їжі — сила, яка об’єднує бізнес, суспільство та державу».

Організатор: Українська федерація банків продовольства.

Учасники: Дмитро Шкрабатовський - голова правління УФБП; Бернар Валліс - президент Європейської федерації банків продовольства; Альона Гребенчукова - директорка з розвитку УФБП; Софія Вара - проєктна менеджерка Європейської федерації банків продовольства; Олег Бібіков - шеф-кухар та громадський діяч, СЕО БО “Іскра добра”; Тетяна Широченко - менеджерка комітетів Європейської бізнес асоціації; Юлія Поляничко - персональна асистентка генерального директора ПрАт «Калсберг Україна»; Марина Павлюк - генеральна менеджерка Glovo в Україні; Лілія Тягун - провідна фахівчиня із зовнішніх комунікацій PJSC Carlsberg Ukraine.

До участі запрошені: представники великого та середнього бізнесу, громадських організацій-партнерів Української федерації банків продовольства.

Модераторка: Юлія Пуленко.

Питання до обговорення:

  • Роль донорства їжі в умовах гуманітарної кризи: факти, цифри, реальні історії.
  • Як бізнес може посилити свій вплив: від разових передач до системного партнерства.
  • Співпраця бізнесу, громадських організацій і держави для створення сталого механізму допомоги.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників медіа: info@uafoodbank.org.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformPressCenter.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформу можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Україні необхідна національна система фудбанкінгу за зразком ЄС - експерти

В умовах війни та гуманітарної кризи в Україні необхідно об'єднати зусилля для розбудови системи фудбанкінгу за європеськими принципами, аби допомогти українцям, які опинилися на межі виживання.

На цьому під час пресконференції «Донорство їжі — сила, яка об’єднує бізнес, суспільство та державу» в Укрінформі наголосила директорка з розвитку Української федерації банків продовольства (УФБП) Альона Гребенчукова, передає кореспондент агентства.

«Зараз нам необхідно збудувати систему фудбанкінгу, засновану на європейських принципах. І для побудови такої системи не потрібно багато грошей, оскільки сама платформа вже існує. Тож наразі необхідно об’єднатись бізнесу, громадам та журналістам задля популяризації та розбудови ефективного фудбанкінгу", - зазначила Гребенчукова.

Нині УФБП вже створила мережу із 47 громадських організацій у 23 регіонах України. Більш як 60% усієї допомоги спрямовується на прифронтові та деокуповані території. На сьогодні є понад 100 запитів громадських організацій на отримання гуманітарної допомоги, однак керівництво визнає, що поки задовольнити всі запити неможливо.

Голова правління федерації Дмитро Шкрабатовський повідомив, що за останній рік понад 900 тис. українців отримали допомогу від організації (близько 16,5 млн порцій їжі), а обсяг розподіленої продукції перевищив 3 000 т.

«Попри ці обсяги, гуманітарна ситуація залишається критичною. За даними ООН, понад 14,6 млн українців потребують допомоги, тоді як щороку в Україні утилізується майже 2,8 млн т харчових відходів. Це потенціал, який можна було б спрямувати на подолання кризи», — зазначив Шкрабатовський.

Він також наголосив, що необхідно адаптувати українське законодавство до європейських норм, зокрема однією з таких ініціатив є звільнення виробників та ритейлерів від податку на додану вартість, за умови, що ця продукція була передана ними на благодійну діяльність. На думку експерта, такий крок дасть змогу зменшити обсяги утилізації їжі й водночас мотивувати бізнес долучатись до допомоги.

Українська федерація банків продовольства (УФБП) – флагман фудбанкінгу в Україні, який об’єднує та координує роботу банків продовольства в різних регіонах країни. Організація збирає продовольчі товари, у тому числі товари, термін зберігання яких добігає кінця, від виробників, торговельних організацій, закладів харчування, приватних осіб та інших постачальників і передає голодуючим. Федерація створена у рамках кампанії #AllTogether4Ukraine у 2022 році за підтримки European Food Banks Federation-FEBA.

Відео:

Portmone.Billing: зручна система для спрощення роботи ОСББ і комунальних підприємств

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-