Презентація книги «Сирени надії: Місія MOAС з порятунку життів в Україні»

Презентація книги «Сирени надії: Місія MOAС з порятунку життів в Україні»

Укрінформ
13 червня, 12:30 - панельна дискусія та презентація книги «Сирени надії: Місія MOAС з порятунку життів в Україні».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Кріс Катрамбон - американський підприємець і засновник МОАС;  Ігор Шехтман -  директор МОАС;  Інна Диметер - лікар MOAС;  Юрій Срока - реаніматолог МОАС; Джастін Мароцци -  британський письменник і співредактор книги MOAС; Ірина Савчук - українська журналістка та співредакторка книги MOAС.

Теми до обговорення:

  • Як ініціатива стала ключовим евакуатором важкопоранених солдатів в Україні? 
  • Як МОАС залучена в Україні? 
  • Які травми спостерігають медики? 
  • Як змінюється бойова медицина?
  • Що ще можна зробити для підтримки медичної служби? 
  • Чим може допомогти зовнішній світ?

Чому це цікаво?

Найбільший постачальник послуг екстреної евакуації для Збройних сил України МОАС, випускає нову україномовну книгу «Сирени надії: Місія МОАС з порятунку життів в Україні». Книга, розроблена та виготовлена в Києві, розповідає особисті історії видатних українських медиків. 

МОAС — це міжнародна гуманітарна організація, яка працює в Україні з початку великої війни і вже врятувала понад 45 000 життів. Організація має 150 команд українських медиків, які працюють на 50 швидких, забезпечених сучасним обладнанням. МОAС повністю покладається на збори коштів для підтримки своєї діяльності, яка коштує 1 мільйон доларів на місяць.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Міжнародна гуманітарна організація МОАС від початку війни допомогла в евакуації близько 45 тисячам поранених

Міжнародна гуманітарна організація МОАС, яка працює в Україні від початку великої війни, допомогла в евакуації близько 45 тис. поранених українських військових.

Про це заявив американський підприємець і засновник МОАС Кріс Катрамбон на презентації в Укрінформі книги «Сирени надії: Місія MOAС з порятунку життів в Україні».

"Ми приїхали в Україну і започаткували свою місію за місяць до нападу Росії... Ми дуже швидко побачили ті прогалини, які можуть виникнути у ході російської навали, і вже були готові надавати високопрофесійну допомогу на полі бою. У нас є для цього можливості, тому ми відразу могли відповісти на виклики війни... Протягом двох з половиною років ми врятували в Україні близько 45 тис. українських воїнів, жоден з яких не помер завдяки тому, що ми маємо високопрофесійних фахівців", - сказав Катрамбон.

Він додав, що міжнародна гуманітарна організація МОАС існує вже десять років і раніше допомагала рятувати біженців у Середземному морі. За його словами, місія МОАС в Україні є унікальною, на лінії евакуації сьогодні працює близько 150 медиків і водіїв, які цілодобово здійснюють транспортування важкопоранених із зони бойових дій. Автопарк MOAС наразі нараховує понад 50 сучасно оснащених реанімобілів.

"Ми не проста волонтерська організація. Наші професійні парамедики і лікарі мають величезний досвід у воєнній медицині і отримують платню", - повідомив засновник МОАС.

Як пояснив реаніматолог МОАС Юрій Срока, безпосередньо з окопів до стабпунктів поранених можуть доставляти лише українські військові медики - жодна неурядова чи волонтерська організація не має туди доступу.

"Ми беремо поранених із стабілізаційних пунктів і веземо до найближчого шпиталю", - зазначив він.

Директор МОАС Ігор Шехтман своєю чергою повідомив, що організація має меморандуми про співпрацю з МОЗ, Міноборони, командуванням Медичних сил ЗСУ і з деякими підрозділами Сил Спецоперацій, а бригади МОАС працюють на всій протяжності лінії фронту "від півночі до півдня".

"Тобто ми працюємо повністю легально, всі наші медики акредитовані МОЗ, безумовно, є повна співпраця з командуванням Медичних сил - на яких "стабіках", яку кількість поранених евакуювати", - сказав він.

Шехтман додав, що МОАС не збирає кошти на місію в Україні, всі гроші ідуть від іноземних донорів, здебільшого американців. За його словами, після двох років війни знаходити кошти на продовження евакуаційної місії стало важче, "але, попри це, Кріс якимось чином знаходить гроші".

Як повідомляється на Фейсбук-сторінці МОАС, її засновник Кріс Катрамбон наприкінці травня був нагороджений відзнакою міністра оборони України «Хрест пошани» за значний особистий внесок в організацію та надання всебічної допомоги особовому складу військових частин і підрозділів Збройних сил України в умовах війни.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-