Як українські парламентарі оцінюють вибори до Європарламенту

Як українські парламентарі оцінюють вибори до Європарламенту

Укрінформ
11 червня, 12:00 - брифінг на тему: "Як українські парламентарі оцінюють вибори до Європарламенту?".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Марія Мезенцева - заступниця голови Комітету ВРУ з питань інтеграції України з ЄС, голова делегації України в ПАРЄ (онлайн).

Теми до обговорення: 

  • Вибори до Європарламенту: як оцінюють їхні результати українські парламентарі?
  • Вступ України до ЄС: як парламент працює над цим питанням та які кроки здійснюються сьогодні?
  • Конфіскація російських активів: чого вдалося досягнути на сьогодні?

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Результати виборів до Європарламенту не є негативними для України – Мезенцева

Результати виборів до Європейського парламенту не можна оцінити як такі, що матимуть негативний результат для України на її шляху до повноправного членства в Євросоюзі.

Таку думку висловила народна депутатка, заступниця голови Комітету ВР з питань інтеграції України з ЄС, голова делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Не оцінюю вибори у Європарламент як максимально негативні для України або як ті, стосовно яких нам треба засмучуватись чи остерігатися. Не вдалось оновленим політичним силам, які належать до крайніх лівих чи крайніх правих, отримати навіть середній результат, навіть не говоримо про більшість. Вони отримали менше 100 місць серед 721», – зазначила вона.

За словами Мезенцевої, політичні сили, які безпосередньо підтримують Україну, зберегли більшість в Європарламенті.

Водночас народна депутатка підкреслила, що наразі не потрібно фокусуватися лише на ідеології партій, яка стосуються внутрішньої політики, «а радше робити нашу домашню роботу і продовжувати комунікувати з колегами щодо підтримки України та акцентувати на нашому прагненні стати повноправним членом ЄС».

Мезенцева зауважила, що після виборів у Європарламент увійшли гарні друзі України з Латвії, Хорватії та інших країн ЄС, які з першого дня війни висловилися на підтримку Української держави та неодноразово приїжджали з робочими візитами.

«Місце України – у Євросоюзі. Наприкінці цього місяця ми очікуємо на офіційне відкриття перемовин. Всі технічні моменти, зобов'язання зі сторони України були виконані. Сподіваємось, що у 2029 році, коли будуть наступні вибори до Європейського парламенту, українці зможуть балотуватися та представляти свою державу. А поки будемо продовжувати дипломатичну роботу з новим скликанням Європарламенту. Ми розуміємо, який буде російський вплив, потенційно розуміємо ризики і будемо їх виявляти та протидіяти, як робимо це з 2013 року», – підсумувала політик.

Як повідомляв Укрінформ, 6-9 червня у країнах ЄС відбулися вибори до Європейського парламенту, новий склад якого визначатиме політичний розвиток континенту на наступні п’ять років.

За результатами виборів Європейська народна партія зберігає істотний відрив від інших політичних груп у Європарламенті. Попередній розподіл місць у новому складі Європарламенту виглядатиме таким чином: ліві (The Left) здобувають 36 місць; соціалісти і демократи (S&D)– 137; зелені (Greens/EFA) 52; «Оновлення Європи» (Renew Europe) – 79; Європейська народна партія (EPP) – 185 місць; Європейські консерватори й реформісти (ECR) – 73; Ідентичність і демократія (ID) – 58; неприєднані кандидати (NI) – 46; решта депутатів не належить до жодної політичної групи – 54.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-