Презентація проєкту «Поліфонія особистості з Анатолієм Матвійчуком»

Презентація проєкту «Поліфонія особистості з Анатолієм Матвійчуком»

Укрінформ
7 червня, 12:00 - презентація проєкту «Поліфонія особистості з Анатолієм Матвійчуком».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасники: Михайло Швед - керівник Національної філармонії; Анатолій Матвійчук - автор проєкту.

Чому це цікаво?

Національна філармонія України разом з відомим культурним діячем Анатолієм Матвійчуком запускають новий спільний проєкт у жанрі публічного інтерв’ю. 

Щомісяця до музичного салону Національної філармонії приходитимуть впізнавані та важливі для української культури особистості, які розповідатимуть про себе, відповідатимуть на запитання ведучого та залу.

Першим гостем такого формату стане лауреат Шевченківської премії, народний артист України Анатолій Пономаренко. Надалі плануються зустрічі з Кирилом Стеценком, Вадимом Крищенком, донькою Мирослава Скорика Міланою  та іншими.  

Гостей у залі стухатимуть студенти мистецьких вишів (актори, диктори, режисери, музиканти, вокалісти), професійні актори та музиканти. 

Старт проєкту відбудеться 11 червня.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinformhttps://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У столиці презентували культурний проєкт “Поліфонія особистості з Анатолієм Матвійчуком”

У Києві у п'ятницю пройшла презентація культурного проєкту “Поліфонія особистості з Анатолієм Матвійчуком”, у рамках якого буде проведена низка публічних інтерв'ю із відомими українськими культурними діячами.

Презентація цього проєкту відбулася в Укрінформі.

“В Анатолія виникла ідея запропонувати такий цикл програм, який називається “Поліфонія особистості”. І у такій формі сторітелінгу (публічного інтерв’ю — ред.), ми хочемо поспілкуватися саме з видатними митцями сучасності, приділити увагу ширшому знайомству з ними, знайомству з творчістю цих митців, тому що є видатні особистості і не всі їхні риси творчості, цікаві здобутки відомі загалу”, - зазначив керівник Національної філармонії Михайло Швед.

За його словами, першим, з ким відбудеться це публічне інтерв’ю, буде лауреат Шевченківської премії, народний артист України Анатолій Пономаренко.

Надалі у рамках реалізації цього проєкту плануються зустрічі із скрипалем Кирилом Стеценком, поетом-піснярем Вадимом Крищенком, донькою композитора Мирослава Скорика Міланою та іншими.

Автор цього проєкту Анатолій Матвійчук поінформував, що особи, долучені до реалізації цієї ініціативи, планують саму розмову митця про своє особисте і потаємне доповнювати музикою - наприклад, камерними музичними жанрами чи сольним виконанням мелодій (на фортепіано чи скрипці тощо).

“Бо вербальна інформація, яка таїться у слові, і невербальна, яка захована у музиці, мають йти поруч, вони мають взаємодіяти, мають посилювати одне одного і створювати цю синергію, яка надзвичайно емоційно впливає на людей. Слово, обрамлене у музику, набуває якихось зовсім інших акцентів”, - зазначив Матвійчук.

Ці творчі зустрічі відбуватимуться орієнтовно щомісяця у музичному салоні Національної філармонії. Під час них важливі для української культури особистості розповідатимуть про себе і відповідатимуть на запитання залу і ведучого.

Старт проєкту запланований на 11 червня на 17:00. Ті, хто бажає відвідати цей сторітелінг-вечір за участі Пономаренка, можуть придбати на нього квитки на сайті філармонії.

Окрім цього, за даними Шведа, вони будуть здійснювати відеозаписи цих програм, які згодом будуть доступні на Ютуб-каналі Національної філармонії.

Відповідаючи на запитання Укрінформу щодо тривалості реалізації цього проєкту, керівник Національної філармонії зазначив, що вони намагатимуться реалізовувати його якнайдовше.

Як повідомлялося, 6 червня у Великій Британії відбувся перший етап масштабного міжнародного проєкту “Culture VS War” за участі українського гурту “Антитіла”.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-