Презентація звіту дослідження «Безпекові потреби ОГС, активістів, волонтерів, правозахисників України у 2024 році»

Презентація звіту дослідження «Безпекові потреби ОГС, активістів, волонтерів, правозахисників України у 2024 році»

Укрінформ
18 червня, 12:00 - презентація результатів опитування «Безпекові потреби ОГС, активістів, волонтерів, правозахисників України у 2024 році».

Організатори: Центр демократії та верховенства права за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Спікерки: Анна Ісічко - заступниця директорки ЦЕДЕМ, координаторка проєкту "Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України"; Олександра Мельник -  менеджерка проєктів ЦЕДЕМ, модераторка; Наталія Калантаєнко - керівниця партнерств УВС.

Під час презентації ви дізнаєтесь:

  • про актуальні безпекові потреби та виклики для громадянського суспільства;
  • про рівень обізнаності та готовності ОГС протистояти безпековим загрозам;
  • про найбільш серйозні загрози та вразливості для неприбуткових організацій;

Результати опитування дають змогу виявити пріоритетні напрями для втручання та сформувати доказову базу для вироблення практичних рекомендацій і адвокації необхідних змін. Це дослідження також є важливим кроком до посилення солідарності та взаємопідтримки всередині сектору неприбуткових організацій.

Чому це важливо? 

Українські організації громадянського суспільства, особливо ті, що працюють у сфері захисту прав людини, стикаються з різноманітними викликами та загрозами – від фізичних до цифрових, від юридичних до комунікаційних. Посилення безпеки та стійкості цих організацій є необхідністю для їхньої ефективної роботи та відповіді на потреби українського громадянського суспільства.

Саме з цією метою ЦЕДЕМ у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства» провів кількісно-якісне опитування щодо безпекових потреб організацій громадянського суспільства, активістів, волонтерів, правозахисників та документувальників воєнних злочинів. Опитування тривало з 26 лютого по 31 березня 2024 року.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували дослідження щодо загроз громадянським активістам під час війни

Фізична безпека для більшості українських організацій громадянського суспільства залишається найвищим пріоритетом, і ця тенденція посилюватиметься, що довше триватиме війна.

Такий висновок міститься в презентованих в Укрінформі результатах дослідження «Безпекові потреби ОГС, активістів, волонтерів, правозахисників України у 2024 році».

«Громадські організації стикалися раніше й стикатимуться надалі з безпековими викликами. Їх буде багато у міру того, наскільки довго триватиме війна. Ризики будуть модифікуватися й поглиблюватися», - заявила менеджерка проєктів Центру демократії та верховенства права Олександра Мельник.

На її думку, громадянське суспільство, держава та донори мають бути готові до цього і вибудувати ефективну модель взаємодії та підтримки громадського сектору.

«Це означає, що громадянське суспільство має стати більш гнучким до того, що ці виклики завдають більше шкоди. До цього має бути готове не лише громадянське суспільство, а й представники державної влади і донорського сектору, які декларують, що готові підтримувати громадянське суспільство», - вважає Мельник.

Посилення безпеки та стійкості організацій громадянського суспільства є необхідністю для їхньої ефективної роботи та відповіді на потреби громадянського суспільства. З цією метою ЦЕДЕМ у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства» провів кількісно-якісне опитування щодо безпекових потреб організацій громадянського суспільства, активістів, волонтерів, правозахисників та документувальників воєнних злочинів. Опитування тривало з 26 лютого по 31 березня 2024 року.

Серед фізичних загроз, з якими стикаються громадські організації, найчастіше згадувалися, зокрема, загальні небезпеки, пов'язані з війною в Україні; відсутність належної інфраструктури захисту (якісних укриттів, бомбосховищ та сигналізації в офісах); переслідування, погрози в соціальних мережах та потенційні злочини на ґрунті ненависті щодо громадських активістів і правозахисників, тощо.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-