Літні загрози для дітей та дорослих: безпечна поведінка на воді, правила пожежної та мінної безпеки

Літні загрози для дітей та дорослих: безпечна поведінка на воді, правила пожежної та мінної безпеки

Укрінформ
29 травня, 12:00 - брифінг на тему: “Літні загрози для дітей та дорослих: безпечна поведінка на воді, правила пожежної та мінної безпеки”.

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Олександр Хорунжий - речник ДСНС України;  Тарас Пасічник - заступник директора Департаменту з питань охорони праці "Укрзалізниці". 

Теми до обговорення: 

  • Пожежонебезпечний період: яких правил поводження з вогнем варто дотримуватися на відкритих територіях.
  • Причини та  статистика загорань від початку року.
  • Безпека на воді.
  • Мінна небезпека: статистика трагічних випадків. 
  • Інформаційно-профілактична робота ДСНС серед громадян.
  • Небезпечна поведінка на залізниці: статистика.
  • Необхідність контролю дозвілля дітей з боку батьків. 
  • Безпека дітей на канікулах: презентація інформаційної кампанії ДСНС спільно з ЮНІСЕФ та Укрзалізницею “Літні пригоди без шкоди”.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

 В Україні від російських вибухонебезпечних предметів постраждали 673 особи - ДСНС

В Україні 673 особи постраждали від російських вибухонебезпечних предметів.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Олександр Хорунжий.

"Щодо мінної безпеки - у нас станом на зараз 673 людини поранено (через ВНП РФ - ред.), з яких 80 - діти. Це дані секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності", - зазначив він.

Хорунжий поінформував, що у цьому контексті ДСНС проводить інформаційно-роз'яснювальну роботу, зокрема створює відповідні інформаційні кампанії.

Пресофіцер закцентував увагу на тому, що і батьки мають проводити з дітьми цю роботу, особливо це стосується деокупованих територій, зокрема - інформувати їх щодо невідвідування лісів, лісосмуг, пересування виключно твердими поверхнями, невідвідування полів, якихось покинутих і, можливо, розбитих залишків техніки, розбитих будівель.

"І звичайно, у разі знаходження ВНП потрібно відходити тим самим шляхом, яким люди прийшли, і телефонували на 101. Якщо є можливість - то потрібно позначити чимось цю територію. Саме фахівці мають розміновувати їх", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що станом на 1 травня 2024 року в Україні від початку війни від ВНП постраждали 669 громадян.

ДСНС напередодні канікул запустила інформкампанію "Літні пригоди без шкоди"

Державна служба з надзвичайних ситуацій у партнерстві з ЮНІСЕФ і Укрзалізницею запустили напередодні канікул інформаційну кампанію "Літні пригоди без шкоди".

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник ДСНС Олександр Хорунжий.

Він нагадав, що вперше цю кампанію ДСНС та ЮНІСЕФ провели торік. Статистика засвідчує наявність інтересу дітей до таких продуктів. Проте вона розрахована не лише на дітей, а й на їхніх батьків, бабусь та дідусів.

"Ми працюємо і від дитини до дорослого (через дітей дорослі можуть отримувати безліч інформації), і навпаки - бабусі і дідусі отримують інформацію, наприклад з газети "Палаючі новини" і вже, відповідно, виховують дітей", - сказав пресофіцер.

За його словами, особливістю цьогорічної кампанії є використання молодіжного сленгу, для кращого розуміння юною аудиторією. Водночас ЮНІСЕФ погоджувала кампанію з психологами, щоб вона була максимально прийнятною і інформаційно безпечною для дітей.

Серед матеріалів інформкампанії є, зокрема, брошури із наліпками, що люблять діти. "Там теж є правила поведінки на воді і алгоритми дій щодо поведінки у тій чи іншій ситуації", - розповів пресофіцер.

"Для літніх людей було випущено газету "Палаючі новини", яка фактично акумулює всі матеріали по літніх небезпеках - з прикладами і навіть з кросвордами... І це, зокрема, дуже класно діє на тих територіях, де, можливо, немає світла, на деокупованих територіях тощо", - сказав Хорунжий.

Серед основних напрямків інформкампанії - пожежна, мінна безпека, безпека на воді і на залізниці.

Цьогоріч до проєкту долучилася як партнер Укрзалізниця. Заступник директора департаменту з питань охорони праці УЗ Тарас Пасічник поінформував, що відповідна інформація розміщуватиметься, зокрема, у вокзальних комплексах, на сітілайтах, плакатах тощо.

Всі матеріали в електронному варіанті можна переглянути на сайті ДСНС, у розділі "Безпечні канікули".

Як повідомлялося, Міністерство освіти і науки спільно ЮНІСЕФ, ДСНС та Укрзалізницею презентували інноваційний безпековий урок для середньої школи "Літні пригоди без шкоди".

На водоймах України з початку року загинули 294 людини - ДСНС

В Україні з початку цього року на водоймах загинули 294 людини, серед них 19 дітей.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

"Від початку року на водоймах України зафіксовано загибель 294 людей, з них 19 дітей. 131 людину, з яких 5 дітей, врятували саме рятувальники ДСНС. У нас не збільшилася і не зменшилася кількість загиблих людей на воді у цьому році (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - ред.)", - сказав пресофіцер.

Хорунжий зазначив, що на деокупованих і прифронтових територіях купальний сезон, скоріше за все, відкриватися не буде. За його словами, це визначається органами місцевої влади.

"Разом з тим ми розуміємо, що у спекотну погоду люди хочуть поплавати, що людей попередили, але вони можуть піти на пляж. Тому рятувальники будуть чатувати і проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу. У нас як комунальні підприємства, наприклад по Києву, так і рятувальники готові до реагування", - запевнив він.

За його словами, основне правило безпеки щодо поведінки на воді на деокупованих територіях - купатися там, де є визначені місця для купання місцевими органами влади. "Як правило, такі дані є на всіх сайтах ОВА. Або вони (ці місця - ред.) не визначені, у залежності від території", - зазначив Хорунжий.

Він також нагадав безпеки під час відпочинку на водоймах.

"Варто уникати диких пляжів, не запливати на буї, розраховувати сили, враховувати підводну течію, не стрибати з мостів, з висот. І потрібно купатися біля рухомих плавзасобів - катери, катамарани, човни тощо", - сказав пресофіцер.

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня на Одещині у ставку потонув 7-річний хлопчик.

На залізниці цьогоріч було травмовано 120 осіб - Пасічник

На залізничних коліях в Україні у цьому році було травмовано 120 людей, з них 76 осіб померли.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив заступник директора Департаменту з питань охорони праці Укрзалізниці Тарас Пасічник.

"Із початку року в нас загалом було травмовано 120 осіб, з них, на жаль, 76 - смертельно. Якщо говорити про причини, то майже 90 відсотків - це наїзд рухомого складу. Решта - це ураження електричним струмом. Що стосується діток, то з цієї цифри 6 травмованих - діти, з них на жаль, 2 - смертельно. Причиною смертельного травмування є наїзд рухомого складу", - поінформував він.

За словами промовця, в Укрзалізниці кожний такий випадок аналізується. Пасічник зазначив, що УЗ має дані щодо найнебезпечніших місць щодо концентрації цих випадків.

"І ми їх огороджуємо. Але загальна довжина лише магістральних колій - близько 30 тисяч кілометрів, а з під'їзними коліями це майже 100 тисяч кілометрів. Тобто огородити все це нереально", - пояснив представник Укрзалізниці.

Він запевнив, що роз'яснювальна робота щодо безпеки на залізниці проводиться постійно й дуже інтенсивно.

Зокрема, представники УЗ почали наприкінці вересня - початку жовтня минулого року обхід усіх навчальних закладів і спілкувалися із класами, дітьми, батьківськими комітетами, вчителями щодо цього.

"Ми розробили (відповідні - ред.) відео, тренінги. Особливу увагу ми приділяли тим закладам, які знаходяться безпосередньо поблизу колій тощо. І в нас значно зменшилася ця кількість (трагічних випадків на залізниці - ред.). Ми продовжуємо проводити виховну роботу, у тому числі із застосуванням роздаткових матеріалів тощо", - заявив Пасічник.

Як повідомлялося, біля Ніжина поїзд насмерть збив 60-річного чоловіка.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-