Майбутнє Європи проходить через Україну

Майбутнє Європи проходить через Україну

Укрінформ
29  травня, 14:30 - круглий стіл на тему: «Запрошення кандидатів у депутати Європейського Парламенту від  «Конгресу Автономій, MEAN та EUcraina на зустріч з представниками українського громадянського суспільства та колишніми військовополоненими, безпосередніми свідками боротьби людей, які не піддаються агресії, погрозам та насильству, які щодня ризикують своїм життям за вибір належати до Європейського Союзу».

Організатор: ГО «Конгрес самоврядування України».

Учасники: Джованні Кесслер - президент EUcraina;  Маріанелла Склаві - представник MEAN;  Анджело Моретті - представник MEAN;  Тетяна Шишняк - прессекретар MEAN; Сергій Чернов -  президент КСУ, депутат Харківської обласної ради, заступник керівника делегації в конгресі Ради Європи;  Сергій Швець - народний депутат України;  Олег Марусяк - народний депутат України;  Юрій Андрійчук - перший віцепрезидент КСУ;  Іван Фурсенко - віцепрезидент КСУ, радник асоціації міст; Ірина Акімова - директор БО БФ «Фонд Відродження України»;  Олег Березюк - директор Інституту глобальної політики;  Олексій Баганець - ексзаступник генерального прокурора України;  Микола Сірий - старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. Корецького НАН України; Микола Звєрєв - член КСУ, ексголова Чернігівської обласної ради;  Петро Рябенко - адвокат, голова ГО «Ветерани за Україну»;  Юрій Ярухін - перший віцепрезидент Фонду ветеранів воєнної розвідки, кандидат військових наук;  Ольга Шумейко -  адвокат, голова адвокатського об’єднання «Альянс груп»; кандидати до Європарламенту 2024, представники європейського громадянського суспільства, італійські журналісти; Patrizia Toia - віцепрезидент Комісії з питань промисловості, досліджень та енергетики Європарламенту; Brando Benifei - депутат Європарламенту Beatri Covassi - заступник голови комісії з бюджетного контролю Європарламенту; Massimo Seri - мер міста Фано; Federico Sorri – депутат міста Мілан; luca Jahier - президент ІІІ групи EESC; Андрій Куликов – журналіст, радіоведучий; Юрій Федоренко -  керівник секретаріату міжфракційного обʼєднання ВРУ.

Модератор: Сергій Замідра - член КСУ, перший заступник голови Всеукраїнської асоціації громад України.

Теми до обговорення: 

  • Що необхідно для підтримки боротьби за незалежність України та її вступ до Європейського Союзу.
  • Створення оборонного механізму ЄС.
  • Створення Європейського громадянського корпусу миру, як авторитетного, автономного органу, компетентного сприяти мирному конструктивному співіснуванню на територіях, що перебувають у кризі та під загрозою ескалації війни.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-трансляція.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Колишні військовополонені розповіли італійським депутатам про пережиті в російському полоні знущання

Колишні військовополонені та представники громадянського суспільства України розповіли італійським євродепутатам та представникам місцевого самоврядування про порушення Росією міжнародного права, про знущання і катування, яких військові та мирні мешканці зазнають у російському полоні.

Спілкування відбулось у режимі Zoom-конференції під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Майбутнє Європи проходить через Україну", організованого ГО "Конгрес самоврядування України".

Свої історії про жахіття перебування в російському полоні розповіли звільнені з полону Максим Полупанов, Данило Кравець і Сергій Левченко.

«Ми ніколи не здамося і знаємо, що ви теж стоятимете з нами до кінця», - сказав, звертаючись до італійських співрозмовників, Данило Кравець, який провів у російському полоні 175 днів.

Журналіст Андрій Куликов під час онлайн-включення з Харкова поінформував про побачені в місті на власні очі наслідки недавніх російських атак.

Як розповів у розмові з кореспондентом Укрінформу президент ГО "Конгрес самоврядування України", депутат Харківської обласної ради Сергій Чернов, метою заходу було перед виборами до Європарламенту, які відбудуться 6 червня, розблокувати інформаційний простір Італії, наповнений великою кількістю російських фейків про Україну.

"Депутати Європарламенту, представники місцевого самоврядування і громадянського суспільства Італії з вуст військовополонених почули про порушення міжнародного права, знущання і катування, які відбувались і наразі тривають з військовими і мирними громадянами України у російському полоні. Це дуже важлива зустріч і дуже важливі комунікації", - сказав Чернов.

Він також повідомив, що італійська делегація у складі п'яти представників громадянського суспільства під час триденнної поїздки до України побувала на Київщині та Чернігівщині безпосередньо в тих місцях, де катували людей. Вони почули від свідків, як це відбувалося, і побачили масштаби геноциду і руйнувань, які залишили після себе російські агресори.

"Із сьогоднішньої розмови ми відчули, що наші італійські співрозмовники підтримують Україну, і просили їх доносити правдиву інформацію, яку вони сьогодні почули в першу чергу з вуст військовополонених, до свого суспільства. Така країна як Італія для нас дуже важлива, і важлива її підтримка ", - сказав президент ГО "Конгрес самоврядування України".

За його словами, дуже важливо також, щоб у новий Європарламент прийшло якомога більше депутатів, які знають правду про Україну, підтримують її і в майбутньому будуть ухвалювати відповідні рішення щодо військової підтримки, розвитку громадянського суспільства, відновлення України і допомоги українським військовим та їхнім родинам у реабілітації.

Як повідомлялося, громадяни всіх країн Європейського Союзу 6-9 червня 2024 року обиратимуть депутатів Європейського парламенту.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-