Презентація плаката «Державні нагороди України»

Презентація плаката «Державні нагороди України»

Укрінформ
21 травня, 14:00 - пресконференція на тему: "Презентація плаката «Державні нагороди України». Заснування ордена Івана Мазепи. Нагородження Героїв без зброї".

Організатори: ВТО «Орден», ВГО «КРАЇНА», Олександр Сопов.

Учасники: Олександр Сопов - автор 14 державних нагород України, заслужений працівник промисловості України, модератор;  Ігор Гордійчук «Сумрак» - Герой України, генерал-майор ЗСУ, заступник начальника Національного інституту оборони України; Ольга Богомолець - народна депутатка України, заслужена лікарка України.

До участі запрошені: представники Верховної Ради, Кабінету міністрів, Збройних Сил та Міністерства закордонних справ України, волонтерських організацій, громадськості, журналісти.

Питання до обговорення:

Нагорода (медаль або орден) - це подяка, втілена в металі:

  • подяка від держави - це державна нагорода;
  • подяка від друзів, колег або волонтерів - це знак народної пошани.

Нагорода - це зброя, яка наближає Перемогу, а зброю треба знати та вміти нею користуватися:

  • державна нагорода схожа на важку зброю, на кшталт танка «Леопард»;
  • знак народної пошани - зброя особиста, що нагадує пістолет або автомат.

Яка зброя (або нагорода) важливіша?

Коротко. Під час заходу буде представлено плакат «Державні нагороди України» 1000х700 мм. Учасники презентації безкоштовно передадуть 5000 плакатів до усіх військових частин, тергромад і ЦОВВ України та дипломатичних установ світу. Також йтиметься про державні нагороди України, заснування ордена Івана Мазепи. Відбудеться нагородження героїв, яки наближають Перемогу без зброї в руках.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували плакат “Державні нагороди України”

Виробничо-творче об’єднання «Орден» розробило плакат “Державні нагороди України”, який популяризує держнагороди як один із символів держави.

Презентував його автор 14 державних нагород Олександр Сопов на пресконференції в Укрінформі.

“Нагороди є не менш важливим символом держави, ніж герб, прапор чи гімн України. Але на відміну від інших символів, спрямованих на суспільство в цілому, державна нагорода пов’язує державу з конкретною особою. Нагороди — це зброя, яка є зброєю перемоги. А зброю треба знати і вміти нею користуватися. Передамо знання про цей державний символ і зброю перемоги усім громадянам України”, - сказав Сопов, який також є автором ідеї.

Герой України заступник начальника Національного інституту оборони України генерал-майор ЗСУ Ігор Гордійчук (Сумрак) вважає, що ознайомлення українців із державними нагородами сприятиме піднесенню морального духу.

“У цей непростий час маємо підтримувати моральний і психологічний дух у боротьбі з рашистами. На жаль, війна зайшла в екзистенційну стадію, на виживання й виснаження. І тут важливими є три речі: жоден, хто вклався в боротьбу, не має залишитися ненагородженим; більше українців має долучитися до оборони, бо ворог має ресурсну перевагу; для нас принципово, щоб була перемога”, - сказав Гордійчук.

Плакат (площа 1000х700 мм) являє собою кольорові ілюстрації всіх державних нагород України з коротким описом кожної з них.

Учасники презентації передали 5000 плакатів до всіх військових частин, територіальних громад і центральних органів виконавчої влади України та дипломатичних установ.

Під час презентації також відбулося нагородження Знаками народної пошани медиків столичної Олександрівської лікарні, які наближають Перемогу без зброї в руках.

Неформальну творчу спілку «Орден» створено 2000 року, а 2012 року вона перетворилася на виробничо-творче об’єднання «Орден». Її очолює Олександр Сопов - автор 14 знаків державних нагород, 2 відзнак Президента України, 227 відомчих заохочувальних і близько 1000 муніципальних, громадських відзнак. Він також є автором і засновником системи громадських нагород - Знаків народної пошани.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-