Відкриття художньої виставки «Намалюй мені вірш» Ліни Костенко

Відкриття художньої виставки «Намалюй мені вірш» Ліни Костенко

Укрінформ
6 червня, 12:00 - пресконференція на тему: «Українські художники малюють вірші Ліни Костенко».

Організатор: Art Fine Nation.

Учасники: Ванда Орлова - засновниця Art Fine Nation та організатор Проєкту «Намалюй мені вірш», модераторка; Ірина Дробот - директорка Музею театрального, музичного та кіномистецтва України; Ірина Кириченко - завідувачка Музею Марії Заньковецької; Оксана Пахльовська - українська письменниця, поетеса, перекладачка, культурологиня, професорка, докторка філологічних наук, лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка за 2010 рік;  Сергій Комісаров - співкуратор виставки.

Коротко. Художня виставка картин «Намалюй мені вірш» Ліни Костенко є одним з етапів довготривалого художнього змагання серед українських митців Арт Батл Челендж «Намалюй мені вірш». Завдяки талановитим українським художникам глядачі зможуть "побачити" поезію, що оживає на полотнах. Експозиція буде працювати у Музеї Марії Заньковецької у Києві.

Довідково. Концепція Арт Батл Челендж "Намалюй мені вірш" є інноваційним форматом художнього змагання, що поєднує сучасне українське мистецтво та поезію. У цьому унікальному заході художники змагаються, малюючи картини на вірші Ліни Костенко протягом обмеженого часу (картина за 10 днів). Вони не лише створюють свої картини, але й роблять це під наглядом глядачів, які мають можливість переглядати щоденні відеозвіти про процес створення малюнків. Майже одночасно, по всьому світу, куди розкидала війна українських митців, пишуться на полотнах вірші Ліни Костенко. Одна з головних цілей цього проєкту  - об’єднання українських митців в єдину потужну артспільноту, яка здатна презентувати мистецьку Україну та відкрити глибину поетичної та художньої української душі.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 10:00 06 червня 2024 р, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували художню виставку «Намалюй мені вірш», присвячену поезії Ліни Костенко

Роботи українських художників, створені на вірші Ліни Костенко, представлені на виставці «Намалюй мені вірш».

Її презентація відбулася в Укрінформі.

Організатор проєкту Ванда Орлова розповіла, що художники протягом трьох місяців створювали свої полотна на вірші легендарної поетеси.

«Маю велику надію, що ця виставка стане значною подією для українського артсвіту, адже жодного разу ніхто не поєднував сучасну літературу і сучасне мистецтво. Жоден проєкт не мав в собі такої закладеної взаємодії, яку ми можемо потім з вами побачити на полотнах, які створили наші художники. Ми можемо побачити, як слова поезії перетворюються на візуальні образи», - сказала вона.

За словами Орлової, експозиція складається з 42 картин, написаних 34 художниками з різних міст України та Європи на 17 віршів Ліни Костенко.

Це півфінальний результат художнього змагання серед українських митців під назвою «Арт Батл Челендж». Проєкт стартував у день народження поетеси - 19 березня 2024 року - і триватиме до вересня 2024 року. На сьогодні відбувся 21 артбатл.

Виставка "Намалюй мені вірш» експонуватиметься у Музеї Марії Заньковецької у Києві з 8 по 21 червня.

Як повідомлялося, Київрада нагородила званням «Почесний громадянин Києва» поетесу та письменницю Ліну Костенко.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-