33 000 ноутбуків для ЗСУ

33 000 ноутбуків для ЗСУ

Укрінформ
16 квітня, 13:00 - пресконференція на тему: "33 000 ноутбуків для ЗСУ".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасники: Евеліна Курілець - виконавча директорка БФ «Разом для України»; Владислав Тимошенко - майор, офіцер відділу визначення потреб в озброєнні та військовій техніці зв’язку управління планування забезпечення технікою та майном зв’язку Головного управління зв’язку та кібербезпеки Генерального штабу Збройних Сил України; Геннадій Заболотний - координатор проекту «33 000 ноутбуків для ЗСУ»; Олексій Захарченко - комунікаційний директор БФ «Разом для України», керівник комунікаційного агентства «Mas Agency».

Чому це цікаво?

Благодійний фонд «Разом для України» на запит Головного управління зв’язку та кібербезпеки Генерального штабу Збройних Сил України розпочинає в Україні та США збір 33 000 вживаних та нових ноутбуків для потреб ЗСУ. Дана пресконференція стане точкою відліку для публічної кампанії збору.

Спікери розкажуть про: 

  • Суть кампанії та її запуск в Україні та США.
  • Звідки взялася потреба у 33 000 ноутбуків і які роди військ отримають техніку.
  • Як долучитися до кампанії в Україні та США.
  • Технічні характеристики необхідної техніки.
  • Очікувані результати, терміни та інше.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

В Україні та США розпочинають збір 33 тисяч ноутбуків для ЗСУ

Благодійний фонд «Разом для України» на запит Головного управління зв’язку та кібербезпеки Генерального штабу ЗСУ розпочинає в Україні та США збір 33 тисяч ноутбуків (вживаних та нових) для потреб ЗСУ.

Про це повідомили представники фонду на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Основна мета цієї ініціативи – забезпечити (військових) відповідною кількістю ноутбуків. Ми сподіваємось, що їх може бути і більше, хоча критична потреба 8 тисяч, ми орієнтуємося саме на 33 тисячі. Це не про техніку,.. це - про інструмент, який дозволить оперативно вирішувати задачі, підвищити ефективність комунікації, підвищити прозорість наших ЗСУ», - сказала виконавчий директор БФ «Разом для України» Евеліна Курілець.

Вона наголосила, що українських захисників потрібно розвантажити від надлишкової паперової роботи. При цьому Курілець уточнила, що йдеться не про заміну комп’ютерної техніки, а про додаткове її доукомплектування.

Як зазначали учасники брифінгу, належне забезпечення захисників України комп’ютерною технікою в нинішніх умовах життєво необхідне. Розгортання великої кількості спостережних і командних пунктів покращує інформаційну та ситуативну обізнаність військ у зоні бойових дій, поліпшує комунікацію між підрозділами, що дозволяє приймати ефективні рішення та вчасно реагувати на зміни на фронті, зберігаючи тисячі життів військових.

Офіцер відділу визначення потреб в озброєнні та військовій техніці зв’язку управління планування забезпечення технікою та майном зв’язку Головного управління зв’язку та кібербезпеки Генштабу ЗСУ Владислав Тимошенко своєю чергою зазначив, що потреба у 33 тисячі ноутбуків заявлена згідно із заявками, отриманими від військових частин.

«Державним бюджетом не передбачено ані розгортання, ані нарощення інформаційно-комунікаційних систем. Тобто весь державний бюджет спрямований на підтримання наявних систем зв’язку і забезпечення мінімальних потреб сформованих підрозділів. Тому був ініційований такий проєкт «33 тисячі ноутбуків для Збройних сил України» спільно з фондом «Разом для України»», - пояснив він.

За словами Тимошенка, є певні вимоги до ноутбуків, яких потребують військові. «Щодо ноутбука, ми говоримо про (процесор) i3 10XXXGen, накопичувач типу SDD не менше 256 Gb, операційної пам’яті має бути не менше 8 Gb, USB 2.0 (3.1) не менше 3 портів», - уточнив він.

Покрокова інструкція, як можна передати ноутбук в Україні чи зі США для військових частин ЗСУ, розміщена на сайті БФ «Разом для України».

Благодійний фонд «Разом для України» засновано американсько-українським фондом Razom. Від початку повномасштабного вторгнення фонду вдалося зібрати, переважно у США, понад $100 000 000 допомоги для України.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-