Протистояння ворожим атакам та захист українського неба

Протистояння ворожим атакам та захист українського неба

Укрінформ
11 квітня, 12:00 - брифінг на тему: «Протистояння ворожим атакам та захист українського неба».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Ілля Євлаш - речник Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Теми для обговорення:

  • Російські КАБи: динаміка загроз та методи протистояння.
  • Зміна стратегії російських повітряних ударів.
  • Ефективні дії Повітряних сил ЗСУ: реакція на виклики та загрози.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Навчання українських пілотів на F-16 у США та Данії на завершальному етапі – Євлаш

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 перебуває вже на завершальній стадії.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

«Наразі у нас проходять навчання одразу декілька груп, декілька підготовчих етапів – на завершальних етапах, зокрема пілоти, що проходять підготовку в Данії та США», – сказав речник.

Він уточнив, що наші пілоти вже тренуються відточувати свою майстерність на завданнях, які будуть поставлені перед ними в Україні. «Відпрацьовують удари по малорозмірних цілях, в тому числі таких, як "Шахеди", і таких, як крилаті та керовані авіаційні ракети тощо», – уточнив Євлаш.

Він зауважив, що про терміни поставок в Україну F-16 не слід говорити: «Наші партнери не багатослівні. Все, що стосується F-16, проводиться за зачиненими дверима. І про терміни ми не говоримо». «Певна стратегічна невизначеність дає нам момент для раптовості та несподіваного удару», – наголосив Євлаш.

Як повідомляв Укрінформ, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що Нідерланди збираються передати Україні загалом 24 винищувачі F-16.

РФ ще має багато фугасних бомб, переобладнаних під КАБи - Євлаш

РФ ще має багато фугасних бомб, переобладнаних під керовані авіабомби (КАБи) , які тероризують постійно мирні міста і військових.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

«У РФ є багато фугасних бомб від Радянського союзу, які вони модифікують та переробляють під керовані авіаційні бомби. Роблять спеціальні прилади, які дозволяють керувати ними з літака за рахунок його швидкості. Вони можуть доставляти ці бомби на дистанцію 70-80 кілометрів», - сказав речник.

Він зауважив, що КАБами постійно уражають Суми, Запоріжжя, Харків, інші міста також страждають від них. Однак цих бомб у РФ ще досить велика кількість, додав Євлаш.

Як повідомлялось, РФ застосовує КАБи, які створюються на базі фугасних авіабомб вагою до 1,5 тонни. Наслідки руйнування - вирви завглибшки 6-8 метрів, у діаметрі понад 20 метрів, розліт уламків - на кількасот метрів. Квітень може стати рекордним за кількістю застосованих Росією КАБів проти України.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-