Удари по флоту РФ та боротьба з ворогом у морі

Удари по флоту РФ та боротьба з ворогом у морі

Укрінформ
10 квітня, 11:30 - брифінг на тему: "Удари по флоту РФ та боротьба з ворогом у морі". 

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Дмитро Плетенчук -  речник Військово-морських сил ЗСУ (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Масштаби замінування Чорного моря.
  • Ураження ворожого флоту та його стан після ударів ЗСУ.
  • Військово-морський потенціал України та боротьба проти ворога у морі.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Російський гелікоптер "Ка-27" упав у Чорне море після вибуху на борту - Плетенчук

Російський гелікоптер "Ка-27", який Росія втратила над Чорним морем, упав після вибуху на борту.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук.

«Ми можемо констатувати той факт, що цей гелікоптер упав. Так само була інформація, що цій катастрофі передував вибух. Тобто скоріш за все він упав не тільки через суто технічні причини, а в нього на борту сталася якась подія. Можемо констатувати, що це відбувалось на світанку, можемо підтвердити, що одразу було розпочато рятувальну операцію, було задіяно інший гелікоптер. Так само було задіяно катер типу "Раптор", і станом на зараз скоріш за все вона (рятувальна операція – ред.) вже закінчена», - сказав Плетенчук.

Крім того, речник відзначив, що верифікованої інформації щодо втрат серед особового складу ворога наразі немає.

Як повідомлялося, 10 квітня РФ у Чорному морі втратила черговий "Ка-27".

ЧФ РФ зосередив усі серйозні бойові одиниці в Новоросійську – Плетенчук

Усі свої активи ЧФ РФ зосередив переважно в Новоросійську. В Криму лишаються ті кораблі, які є в ремонті або які нема де ставити в згаданому Новоросійську.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук, коментуючи стан ворожого флоту.

«Фактично вони (РФ – ред.) зосередили усі вагомі серйозні бойові одиниці у Новоросійську. Користуючись тим, що Україна дотримується міжнародних вимог в сенсі дотримання саме міжнародних протоколів і міжнародного морського права, вони зараз знаходяться фактично в своїх територіальних водах. В Криму залишаються активи, які або на ремонті, а це 15 одиниць як мінімум, або які нема де ставити в тому самому Новоросійську", - сказав речник.

За його словами, кораблі ЧФ перебувають зараз у пункті базування, прохід з гавані там закрито.

"Експлуатація інших портів типу Сочі, Туапсе ускладнена тим, що не вистачає інфраструктури відповідного захисту для цих кораблів, тому вони їх все одно скупчують у Новоросійську. Використання бази в Абхазії так само не має того результату, про який вони розповідають у своїх ЗМІ, тому що там маленька база, і там базується лише берегова охорона ФСБ. Адже бойові кораблі більшого розміру не можуть там маневрувати. Тому можна сказати, що зберігається статус-кво. Єдине, що ми бачимо з нової тактики нового керівництва Чорноморського флоту так званої РФ – це збільшення застосування авіаційної компоненти в сенсі патрулювання», - зазначив Плетенчук.

Також він додав, що ворог знову застосував субмарини для пуску крилатих ракет, однак підводний флот наразі так само перебуває в пункті базування.

Коментуючи питання можливої передислокації до Чорного моря корабля «Серпухов», пошкодження якого в Балтійську Калінінградської області РФ підтвердили в ГУР, речник відзначив, що з технічної точки зору це можливо, але немає в цьому доцільності.

«Суто технічно це можливо (вивести корабель у Чорне море – ред.). Ми про це говорили, що внутрішніми водами є сполучення з Балтикою через територію так званої РФ до азово-чорноморського регіону. Тому суто технічно це можливо, хоч і досить складно. Але насправді ми вважаємо, що ця інформація більше аналітична, в цьому нема ніякої військової доцільності. Тому, звісно, перекидати ще одну одиницю, для якої немає роботи, і навіть не вистачає причального фонду, навряд чи вони на це підуть», - зазначив Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня російський ракетний корабель проєкту 21631 «Буян-М» – «Серпухов» вийшов із ладу після пожежі.

Відео: 

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-