Презентація унікального фотолітопису «Нескорена Україна у війні цивілізацій»

Презентація унікального фотолітопису «Нескорена Україна у війні цивілізацій»

Укрінформ
17 квітня, 16:00  - презентація унікального фотолітопису «Нескорена Україна у війні цивілізацій».

Організатори: Юридичний журнал «Право України», Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса.

Спікери: Степан Кубів - голова Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса; Олександр Святоцький - академік, головний редактор юридичного журналу «Право України»; Павло Гриценко - професор, директор інституту української мови НАН України; Олександра Матвійчук - правозахисниця, лауреатка Нобелівської премії; Павло Ґрод - президент Світового Конґресу Українців; Сергій Головатий - в.о. голови Конституційного суду України; Олександр Мамалуй - заступник голови Верховного суду України; Віталій Саранцев - полковник ЗСУ, Національний університет оборони України.

Чому це цікаво? 

Юридичне видавництво «Право України» вмістило до «гросбуха» обсягом 700 сторінок роботи 50 фотокореспондентів.

У книзі є все і про все, починаючи із Революції Гідності 2013 року й завершуючи сьогоднішнім днем.

Видання вправно, якісно та логічно структуроване. Картина Революції Гідності 2013 року переносить нас до початку тимчасової окупації Луганської та Донецької областей; фотосвідчення про зелених «чєловєчіков» у Криму змінюються агресивною навалою рашистів 24 лютого 2022 року; безчинства «освободітєлєй» у Чернігові, Бородянці, Бучі, Ірпені й багатьох інших українських містах і селах України змінюються обличчями Воїнів Світла...

Фотолітопис видано українською та англійською мовами. Його буде розповсюджено серед державних органів влади України та зарубіжжя, посольств і дипломатичних місій, міжнародних організацій. 

Фотолітопис буде також вручено кожному учаснику презентації.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентовано фотолітопис «Нескорена Україна у війні цивілізацій»

Вийшов унікальний фотолітопис «Нескорена Україна у війні цивілізацій», у який увійшли роюоти 50 фотокореспондентів.

Презентація видання відбулася в Укрінформі.

Ініціаторами створення фотолітопису стали головний редактор юридичного журналу «Право України» Олександр Святоцький та голова Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса Степан Кубів.

«Ми переглянути понад двадцять тисяч фото і обрали з них чотири тисячі, які увійшли до книги», – розповів Святоцький.

Фотолітопис складається з 27 тематичних розділів, які об’єднують період історії України від Революції гідності до сьогоднішніх днів. Особливу увагу Святоцький приділив розділу «Воїни світла», який складається з портретів українських захисників. Там є знімки головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, його попередника Валерія Залужного, загиблих на війні оперного співака Василя Сліпака, активіста Романа Ратушного, командира 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла та багатьох інших воїнів.

До учасників презентації у режимі онлайн звернулися президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод, віцепрезидент СКУ Стефан Романів та лауреатка Нобелівської премії миру, правозахисниця Олександра Матвійчук.

«Знаю, що ця книга створювалася авторами з великою увагою до історичних деталей та великою любов’ю до України та її героїв. Це зібрання історичних подій та людських доль дозволить нам глибше зрозуміти та відчути те, що пережив український народ на шляху до нашої перемоги», – сказав Ґрод.

Директор Інституту української мови НАН Павло Гриценко акцентував на назві фотолітопису – «Нескорена Україна у війні цивілізацій». «Це не просто гасло: сьогодні ми, а завтра ви станете жертвою російської агресії. Ні, це само собою зрозуміло. Проблема глибша і ширша – чи зможе сьогоднішня цивілізаційна спільнота подолати давно зужиту, безперспективну модель, згідно з якою сьогодні у світі перемагає не право, усталені правила співіснування, а мілітарна, економічна та фінансова сила. Ми ніколи не будемо у безпеці, доки оця стара модель, модель сильного, не буде під контролем», – відзначив Гриценко.

Нобелівська лауреатка Олександра Матвійчук зауважила, що це війна не двох країн, а двох систем - авторитаризму та демократії. Вона наголосила, що треба зробити все можливе, щоб зафіксувати злочини РФ та притягнути до відповідальності за їх скоєння російське керівництво. Тому важливо докласти всіх зусиль для створення Спеціального трибуналу за злочин агресії.

«На даний момент немає жодного суду, який може переслідувати Путіна та його оточення за злочин агресії. Хоча усі звірства, які документуємо ми та наші колеги, - це результат їхнього лідерського рішення розпочати цю агресивну війну. Тому і громадянське суспільство, і органи державної влади приділяють так багато уваги просуванню ідеї створення Спеціального трибуналу за злочин агресії», – заявила правозахисниця.

Автори фотолітопису вже працюють над другою книгою, яка має робочу назву «Росія – держава-терорист. Перемогти і покарати».

Фотолітопис «Нескорена Україна у війні цивілізацій» видано українською та англійською мовами. Його буде розповсюджено серед державних органів влади України та зарубіжжя, посольств і дипломатичних місій, міжнародних організацій.

У роботі над книгою брали участь Укрінформ, інформагенстсво АрміяINFORM, газета Верховної Ради «Голос України», юридичне видавництво «Право України». Партнерами проєкту виступили Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса, ГО «Мистецький фонд імені Короля Данила», Національний інститут історії України НАН та Інститут української мови НАН.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-