Підсумки адвокаційного туру HIAS спільно з українськими жіночими організаціями у США

Підсумки адвокаційного туру HIAS спільно з українськими жіночими організаціями у США

Укрінформ
10 квітня, 14:30 - пресконференція на тему: «Підсумки адвокаційного туру HIAS спільно з українськими жіночими організаціями у США».

Організатор: HIAS Ukraine.

Учасники: Марія Хосе Гомес Гонсалес - директорка  HIAS Ukraine; Олена Шевченко - голова ГО "Інсайт"; Іраїда Геращенко - заступниця голови ГО "Успішна Жінка"; Ірина Куратченко - голова правління ГО "Взаємодія"; Ганна Рожкова - директорка  ГО "Невидима".

Модератор: Анастасія Чеботарьова.

Коротко. Представниці українських громадських організацій поділяться результатами, досвідом та основними моментами адвокаційного туру у США, організованого HIAS - участю у 68-й сесії Комісії становища жінок (КСЖ): панельні заходи та зустрічі з UN Women, ЮНІСЕФ, та UNHCR у Нью-Йорку та заходами у Вашингтоні, - де пройшли зустрічі з представниками Конгресу та державної адміністрації. Делегація адвокатувала за необхідність сталої глобальної підтримки України.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 16:00 9 квітня 2024 р., для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Українським жіночим організаціям бракує сталого фінансування

Українським жіночим організаціям, які опікуються постраждалими від сексуального насильства, а також надають психологічну допомогу, не вистачає грантового фінансування ООН для надання ефективної підтримки українським жінкам.

Про це йшлося під час пресконференції в Укрінформі за участі очільниці ГО "Інсайт" Олени Шевченко, заступниці голови ГО "Успішна жінка" Іраїди Геращенко, голови правління ГО "Взаємодія" Ірини Куратченко, директорки ГО "Невидима" Ганни Рожкової, а також директорки HIAS Ukraine Марії Хосе Гомес Гонсалес. Захід був організований за підсумком адвокаційного туру до США і участі у 68-й сесії Комісії зі становища жінок у Нью Йорку.

“Гуманітарне реагування незадовільне і повільне. Ми маємо спрямувати зусилля на заповнення прогалин, які стосуються виділення ресурсів і підтримки організацій, які займаються порятунком людей”, - зазначила Гонсалес.

У свою чергу Олена Шевченко додала, що лише один відсоток від загального фінансування ООН йде на організації, які опікуються саме жінками. На її переконання, систему фінансування потрібно перерозподілити.

Під час поїздки до США представники українських громадських організацій адвокатували необхідність сталої підтримки України на зустрічах з посадовцями ООН, ЮНІСЕФ, Управління верховного комісара ООН у справах біженців у Нью-Йорку, а також з представниками Конгресу США.

Нагадаємо, Комісія зі становища жінок є щорічним засіданням ООН, яке присвячене питанням гендерної рівності та розширенню прав і можливостей жінок. На заході представники урядів країн-членів ООН і організацій громадянського суспільства узгоджують свої подальші кроки. Цьогорічною темою Комісії було прискорення досягнення гендерної рівності і розширення прав і можливостей жінок шляхом подолання бідності і фінансування з урахуванням гендерного підходу.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-