Пресконференція російських добровольчих формувань щодо операції у Бєлгородській та Курській областях

Пресконференція російських добровольчих формувань щодо операції у Бєлгородській та Курській областях

Укрінформ
21 березня, 11:00 - пресконференція на тему:  «Обмежена військова операція у Бєлгородській та Курській областях».

Організатори: Російські добровольчі підрозділи, що воюють на стороні України.

Спікери: представники Легіону «Свобода Росії», Російського добровольчого корпусу та Сибірського батальйону.

Модератор: Артем Шевченко.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdYTlWSmvDQnwsBQHOBsbylOLNslUFaurXuRSWy7GY4qDuoLA/viewform.

Акредитація триватиме до 21:00 20 березня.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Після нічної атаки РФ по Києву російські добровольці завдали удару по Бєлгороду – Барановський

Після нічної атаки росіян по Києву російські добровольчі підрозділи завдали удару по місту Бєлгороду в РФ.

Про це під час пресконференції в Укрінформі заявив оператор БПЛА, доброволець Легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський ("Лютик").

"Після сьогоднішньої нічної атаки по Києву підрозділи легіону "Свобода Росії" також нанесли удар ударними БПЛА по Бєлгороду. Відповідно до сьогоднішньої ранкової інформації - 9 військових РФ, які знаходилися на воєнному об'єкті, по якому ми нанесли удар, були знищені. І 5 осіб, членів деяких "добровольчих формувань", також були знищені", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 13 людей постраждали внаслідок російського ракетного удару вранці 21 березня. Госпіталізовані четверо.

Російські добровольці заявляють про знищення на території РФ понад 650 військових

Російські добровольчі сили, які воюють на боці України, під час спеціальної визвольної операції на території Росії знищили 651 військового РФ.

Про це заявив доброволець легіону "Свобода Росії", оператор БПЛА Олексій Барановський "Лютик" на пресконференції в Укрінформі.

"Ми завдали суттєвої, насправді, шкоди ВС РФ. За тією інформацією, яка у нас є, незворотні втрати ЗС РФ - 651 військовий, санітарні втрати - 908, взято у полон 37 військових ЗС РФ. Російські визвольні сили знищили 121 одиницю техніки противника, 50 одиниць техніки було виведено з ладу", - сказав Барановський.

За його словами, російські добровольці відволікли на себе навіть тактичну авіацію ВПС РФ, як завдала щонайменше 323 авіаударів із застосуванням КАБів по території Бєлгородської і Курської областей.

"Відповідно, завдяки цій нашій обмеженій військовій операції ЗСУ змогли стабілізувати фронт і прикрити ті ділянки, де... очікувалася масована атака путінських військ", - заявив представник легіону "Свобода Росії".

За його словами, російська армія планувала проводити "значні" атакувальні дії, приурочивши наступ до "виборів", а точніше - до майбутньої інавгурації Володимира Путіна.

"Наша операція у військовому сенсі зірвала ці наступальні плани армії РФ. Вони (російські військовослужбовці - ред.) були змушені, по-перше, перекидати значні сили, у тому числі з Харківського і Куп'янського напрямків, для того щоб просто утримати свою Бєлгородську і Курську області", - заявив Барановський.

Своєю чергою командир та засновник РДК Денис (White Rex) зауважив, що не може вказати конкретну ділянку фронту, яку вдалося вивільнити від присутності російських військовослужбовців завдяки діям російських добровольців. "Можу сказати, що, наприклад, у Кринках вдалося хоч і незначно, але все ж таки збільшити плацдарм. У Красногорівці, в принципі, ЗСУ перейшли у контрнаступ, відбили цей населений пункт і повністю очистили його від солдатів противника. Зрозуміло, що це було б неможливим, якби концентрація військ на цих ділянках фронту залишалася такою, як була раніше", - заявив він.

Як повідомлялося, 12 березня легіон "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон – добровольчі російські формування, які воюють на стороні України, - зранку зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції.

Російські добровольці анонсували розширення своєї визвольної операції у РФ

Російські добровольчі підрозділи збираються йти і в інші населені пункти РФ.

Про це йдеться у відповідній заяві російських добровольчих формувань, яку на пресконференції в Укрінформі зачитав боєць Сибірського батальйону на позивний Холод.

"Скоро ми підемо і в інші міста. Ми закликаємо росіян з усіх країн, людей будь-яких національностей приєднуватися до нас і разом боротися проти путінської диктатури. Тільки зі зброєю у руках, будучи разом, ми переможемо і створимо нову РФ - сильну, мирну країну, яку поважають, бути громадянином якої - не соромно", - сказав він.

За словами спікера, російський визвольний рух уже вкотре показав слабкість режиму Путіна.

"Разом із нашими соратниками ми довели всьому світу, що Путін втрачає контроль над ситуацією все більше, з кожним днем, і вже не здатний захистити навіть кордони власної країни. Влада вислизає з його рук. Він контролює все менше процесів у РФ. Росіяни це бачать, і все більше співвітчизників вступають у наші ряди", - розповів Холод.

Боєць Сибірського батальйону зауважив, що Кремлю не вдалося провести вибори в областях, де точаться справжні бої.

"У результаті навіть у критичний момент для своєї влади, у дні виборів президента, вся путінська армія не змогла нам протистояти. Громадяни Бєлгородської і Курської областей не пішли на виборчі дільниці під бомбами путінської авіації і вогню артилерії. Ніхто у здоровому глузді не зможе після цього стверджувати, що Путіна вибрали законно", - зазначив він.

Холод переконаний, що Путін втратив залишки своєї легітимності.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен назвав результати так званих виборів у РФ заздалегідь встановленими кремлівським режимом та заявив, що Америка продовжить підтримку тієї частини російського суспільства, яке бореться за "світле майбутнє" РФ.

Спеціальна визвольна операція на території РФ триватиме - Барановський

Спеціальна визвольна операція, яка наразі проводиться на території Росії, триватиме і в подальшому.

Про це під час пресконференції в Укрінформі сказав оператор БПЛА, доброволець Легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський "Лютик".

"Наразі проводяться стабілізаційні заходи. Так що наша визвольна операція на території батьківщини буде продовжуватися", - зазначив він.

Боєць Сибірського батальйону на позивний "Холод" додав, що вони стають сильнішими і їх із соратниками дедалі більше.

"Ми спроможні проводити такі масштабні операції, які змушують із собою рахуватися навіть воєнізований путінський режим. Будемо продовжувати. Путіна чекає ще більше цікавих відкриттів. І як показала ця операція, навіть тактичної авіації недостатньо, щоб ми звернули зі шляху, на який стали", - сказав "Холод".

Присутні на пресконференції вшанували хвилиною мовчання пам'ять бійців російських добровольчих підрозділів, які загинули і в цій операції, і у попередніх.

Як повідомлялося, 12 березня легіон "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон – добровольчі російські формування, які воюють на стороні України, зранку зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції.

Командир - про колишніх "вагнерівців" у лавах РДК: Ми даруємо їм можливість почати життя з початку

Командир та засновник Російського добровольчого корпусу Денис (White Rex) заявив, що колишні бійці ПВК "Вагнер" у лавах РДК брали участь у бойових діях, зокрема у визвольній операції на території РФ, та добре себе проявили.

Про це він сказав на пресконференції в Укрінформі.

"Колишні бійці ПВК "Вагнер" вже брали участь у лавах РДК (у бойових діях - ред.) на Авдіївському і Лиманському напрямках і, безумовно, вони брали участь і у цій обмеженій військовій операції, яку ми проводили на території РФ і продовжуємо проводити", - сказав командир РДК.

Він зауважив, що ці бійці добровільно стали до лав РДК, оскільки вважали це правильним.

"Вони зробили це, бо як тільки людину дістають із інформаційного вакууму, у якому вона перебуває у РФ, у людини зразу відкриваються очі на те, що відбувається. Вона розуміє, де брехня, де правда. Рішення виступати на боці РДК приймається цими людьми доволі швидко, і поки що ні ми, ні вони про це рішення не пошкодували", - скаав командир РДК.

На його думку, цей експеримент можна вважати абсолютно успішним.

"Ми цим людям даруємо не просто можливість боротися у наших лавах, змінити російських піксель на камуфляж РДК - ми даруємо цим людям можливість почати життя з початку. Безумовно, ми будемо продовжувати залучати до цієї боротьби до наших лав інших бійців Міноборони РФ", - сказав White Rex.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня легіон "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон – добровольчі російські формування, які воюють на боці України, - зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у межах спільної операції.

Визвольна операція у РФ: деякі полонені хочуть перейти у РДК

Дехто з тих полонених, яких бійці російських добровольчих підрозділів взяли у полон на території РФ у ході визвольної операції, хочуть доєднатися до РДК.

Про це під час пресконференції в Укрінформі заявив командир та засновник Російського добровольчого корпусу Денис (позивний Whiterex), відповідаючи на питання кореспондента агентства про те, чи вдалося російським добровольцям наразі провести обміни полоненими.

"Наразі жодних обмінів не відбувається, оскільки низка полонених висловили добровільне бажання стати бійцями РДК. Тому зараз з ними ведуться розмови і перевірки різного роду. За їх підсумками, можливо, буде поповнення нашого підрозділу новими бійцями, новими добровольцями. В іншому випадку вони всі будуть передані українській стороні для поповнення обмінного фонду", - сказав Whiterex.

Відповідаючи на запитання про те, як місцеве населення ставиться до їхнього руху, оператор БПЛА, доброволець Легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський (Лютик) зазначив, що місцеве населення діє максимально правильно, так, як вони їх і закликають, а саме - закликали тих, хто знаходиться у зоні бойових дій, ховатися у підвали.

За словами Лютика, вони неодноразово оголошували про створенння гумкоридорів, щоб місцеві жителі могли покинути ці території, і значна кількість місцевих - йдеться про тисячі людей - скористалися цією пропозицією і дійсно покинули прикордонні населені пункти.

"Також ми закликали до евакуації жителів Бєлгорода і Курська, але регіональна влада, путінські губернатори фактично перешкоджали евакуації під час так званих виборів. Лише через 7 днів після початку визвольної операції у Курській області і 8 днів у Бєлгородській вони дійсно почали проводити якісь евакуаційні заходи", - розповів Барановський.

За словами представника Легіону "Свобода Росії", для російських можновладців проведення цієї спеціальної електоральної процедури було важливішим, ніж життя населення.

"По факту ми змушували російську владу місцевого рівня евакуювати своє населення, бо самі вони на це йшли дуже неохоче", - заявив представник РДК.

Як повідомлялося, Барановський поінформував, що у ході їхньої визвольної операції у полон було взято 37 військових ЗС РФ.

Російські добровольці про походи у РФ: Владі Росії варто чекати нас 365 днів на рік

Нинішній владі РФ варто чекати на своїй території заходів російських добровольчих підрозділів 365 днів на рік.

Про це під час пресконференції в Укрінформі заявив боєць Сибірського батальйону на позивний Холод, відповідаючи на питання щодо їхніх наступних походів у РФ.

"Ми не прив'язуємося до конкретних дат. Тому їм (російській владі - ред.) варто чекати нас 365 днів на рік, чекати по всьому кордону. А там, де вони нас чекати не будуть, там ми і зайдемо наступного разу", - зазначив він.

За словами оператора БПЛА, добровольця Легіону "Свобода Росії" Олексія Барановського (Лютика), ці рейди на територію РФ - це лише видима частина айсберга. Він заявив, що добровольці фактично у щоденному режимі ведуть роботу по території РФ.

"По-перше, йде аеророзвідка прикордонних територій і локацій, що там відбувається, де що вони будують, де лише роблять вигляд, що будуть тощо. Ми весь час моніторимо ситуацію, ми маємо знати, що там відбувається. Плюс ударні безпілотники постійно наносять удари по Бєлгородській області. І я думаю, що наступні такі походи будуть іще масштабнішими", - вважає Барановський.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Легіон "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон – добровольчі російські формування, які воюють на стороні України, зранку зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-