В Україні розпочинається проєкт з підготовки управлінської ланки для деокупованих територій

В Україні розпочинається проєкт з підготовки управлінської ланки для деокупованих територій

Укрінформ
5 березня, 12.00 - пресконференція на тему: “В Україні розпочинається проєкт з підготовки управлінської ланки для деокупованих територій”.

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Таміла Ташева - постійна представниця Президента України в АР Крим; Ірина Тихомирова - президент Бізнес-школи МІМ.

 Питання до обговорення:

  • Чому бізнес-освіта стає невід’ємним елементом знань для управлінців на державних посадах?
  • Підготовка майбутніх керівників, що представлятимуть державу та вектор реінтеграційної політики.
  • Які управлінські та суспільні виклики виявила деокупація частини територій у 2022 році? Як це впливає на підготовку кадрового резерву?
  • Хто і на яких умовах може претендувати на участь у програмі та як подати заявку?

Чому це важливо?

Нинішні окуповані території після повернення під контроль України потребуватимуть десятки тисяч державних управлінців. Потреба одного лише Криму становитиме не менш як 50 тисяч фахівців. 

В Україні розпочинається проєкт з підготовки управлінської ланки для деокупованих територій. Близько сотні претендентів на державні посади на майбутніх деокупованих територіях у квітні розпочнуть навчання на Reintegration Management Program. Програма ініційована Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим, реалізується Бізнес-школою МІМ за підтримки Офісу Президента України та проєкту "Зміцнення громадської довіри (UCBI)" Агентства США з міжнародного розвитку USAID. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Додаткова інформація: 097-915-54-45 або pr@mim.kyiv.ua, Олена Задорожна - PR-директор Бізнес-школи МІМ.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

У квітні стартує проєкт Reintegration Management Program з підготовки управлінців для деокупованих територій

У квітні цього року в Україні стартує пілотний проєкт з підготовки кадрів управлінської ланки для деокупованих територій.

Про це на пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, передає кореспондент агентства.

"Коли ми підійшли до питання створення програми, яка стосується саме управлінської ланки, то зрозуміли, що це варто робити на базі одної з провідних шкіл, яка займається бізнес-освітою. Тому ми дуже дякуємо Міжнародному інституту менеджменту (МІМ), спільно з яким ми напрацювали таку програму. Мені вона здається дуже потужною, тому що поєднує практичні управлінські навички, частину загальних навичок, потрібних управлінцю, і субстантивну складову, яка пов'язана безпосередньо з деокупованими територіями, знаннями щодо роботи на цих територіях. Програма є дуже важливою, ми в квітні вже будемо її запускати", - зазначила Ташева.

Вона закликала мотивованих громадян, які готові сприяти реінтеграції окупованих територій України, подавати заявки на участь в програмі.

У межах пілотного проєкту за результатами конкурсу буде відібрано 100 охочих.

Президент Бізнес-школи МІМ Ірина Тихомирова поінформувала, що урочисте відкриття програми заплановано на 12 квітня. Навчання триватиме до вересня. Крім "ядра" - основних управлінських навичок - студенти отримають можливість обрати одну або кілька спеціалізацій.

"Напрямки спеціалізації - стратегія та безпека, економіка і інновації та організаційний розвиток і лідерство. Ми розуміємо, що комусь захочеться відвідати усі три спеціалізації, і це теж буде можливо", - зазначила Тихомирова.

Завершенням програми стануть розроблені в групах проєкти, які, як очікується, пізніше можна буде реалізувати на практиці.

Навчання проходитиме онлайн, у вечірній час, двічі на тиждень з кожної зі спеціалізацій. Воно включатиме як традиційні академічні практики, такі як лекції, домашні завдання, іспити тощо, так і зустрічі зі спеціальними гостями.

Брати участь у конкурсі можуть претенденти як із досвідом державної служби, так і без нього: ветерани російсько-української війни, бізнесмени, журналісти та інші. Однак вимагається підтверджений документально досвід роботи протягом мінімум семи років. Інших обмежень, гендерних, вікових чи якихось інших, немає.

Подати заявку на участь у програмі можна на сайті проєкту.

Навчання для учасників безкоштовне, завдяки допомозі донорів - USAID - та підтримці Офісу Президента України і Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Як наголосила Ташева, програма зі створення кадрового резерву для деокупованих територій вкрай важлива, оскільки нині окуповані території після повернення під контроль України потребуватимуть десятків тисяч державних управлінців. Потреба одного лише Криму становитиме не менш як 50 тисяч фахівців. На початок окупації на півострові працювали 16 тис. 164 українських держслужбовців, частина з яких виїхала на підконтрольну Україні територію, а частина погодилася на співпрацю з окупаційною "владою".

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2023 р. Кабінет міністрів удосконалив процес подання заяв до кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях.

Відео:

Vsdeo:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-