Презентація книги Павла Романюка «Революція Гідності: Чорна меса. Внутрішні і зовнішні загрози 10 літ тому і сьогодні»

Презентація книги Павла Романюка «Революція Гідності: Чорна меса. Внутрішні і зовнішні загрози 10 літ тому і сьогодні»

Укрінформ
15 лютого, 14:00 - презентація книги Павла Романюка «Революція Гідності: Чорна меса. Внутрішні і зовнішні загрози 10 літ тому і сьогодні».

Організатори: Медіацентр Україна-Укрінформ.

Учасники: Тарас Шевченко - заступник міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції; Максим Удовиченко - генеральний директор Державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України»; Тетяна Ярошовець - доктор філософії, генеральний директор ГО «Міжнародний інститут українознавчих студій»; Василь Пазиняк - автор передмови до книги, постраждалий учасник Революції Гідності; Ігор Пошивайло - генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності; Олександр Тимошенко - фотожурналіст, постраждалий учасник Революції Гідності; Анатолій Сєриков - заслужений журналіст України, головний редактор Видавничого дому журналу «Пам’ятки України» (онлайн).                 

Чому це важливо?

Класик журналістських розслідувань Павло Романюк за майже десять років зібрав значну інформацію про Революцію Гідності. У книзі він ділиться невідомими свідченнями про долі і число Героїв Майдану, оприлюднює вражаючі факти і подробиці подій, викриває таємні злочини і закулісних персонажів. Автор аналізує і співставляє події, факти, тенденції, обіцянки і наслідки.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували книгу Павла Романюка про Революцію гідності

У Києві презентували книгу Павла Романюка «Революція гідності: Чорна меса. Внутрішні і зовнішні загрози 10 літ тому і сьогодні».

Презентація видання, здійсненого у співпраці Міністерства культури та інформаційної політики та державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» в межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності», відбулась у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

У книзі автор, який за майже десять років зібрав чимало інформації про Революцію гідності, ділиться невідомими свідченнями про долі героїв Майдану, вражаючими фактами і подробицями подій, викриває таємні злочини і закулісних персонажів.

Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко наголосив, що Революція гідності була переломною подією в українській історії.

«Для того, щоб не було перекручування української історії, як це робить протягом століть наш північний сусід, що нав’язує свої історичні наративи, фальсифікує факти і намагається показати історію такою, якою вона не була насправді, мають бути такі видання. І навіть, здавалося б, у часи доступу до інформації, коли неможливо щось приховати, Росія все одно змішує події, вкидає свої наративи і втручається у думки і пам’ять людей. Тому в цих умовах ще важливіше доносити правду. І я радий, що і Міністерство культури... змогло підтримати видавництво книги», - сказав він.

Генеральний директор ДП «Центр захисту інформаційного простору України» Максим Удовиченко зауважив, що книга дуже правдива, змістовна і містить багато невідомих фактів. «Автор висловлює свої думки дуже відверто, інколи це шокує, але я радий, що ці думки залишаться уже і нашим нащадкам. Перший наклад книги – тисяча примірників, я сподіваюсь, що буде згодом більше, тому що цю книгу має прочитати кожен», - зазначив він.

Генеральний директор ГО «Міжнародний інститут українознавчих студій» доктор філософії Тетяна Ярошовець висловила переконання, що саме за такими виданнями майбутні покоління українців вивчатимуть свою історію.

Автор передмови до книги і безпосередній учасник Революції гідності Василь Пазиняк зазначив, що автор приділив увагу не стільки подіям Майдану, скільки розслідуванню злочинів, що відбулися тоді.

Фотожурналіст і учасник Революції гідності Олександр Тимошенко, роботи якого стали ілюстраціями до видання, зазначив, що його фотознімки підтверджують "кожне слово і кожен факт", які подані у книзі. "У цьому виданні є все: імена, розвиток подій, хронологія, підтвердження злочинів", - зауважив він.

Як повідомлялося, у Києві проходить виставка «Земні шляхи Небесної сотні» в пам'ять про загиблих під час Революції гідності.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-