Звіт Департаменту суспільних комунікацій КМДА за 2023 рік

Звіт Департаменту суспільних комунікацій КМДА за 2023 рік

Укрінформ
7  лютого, 11:00 - презентація на тему: «Звіт про діяльність Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради за 2023 рік».

Організатори: Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Учасники: Дмитро Рубан – виконувач обов’язків директора Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації); Наталя Лященко – в.о. директора комунального підприємства Київської міської ради «Телекомпанія «Київ»; Ірина Колечкіна – заступник директора комунального некомерційного підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Центр комунікації»; Євген Лопушинський - в.о. директора комунального підприємства Київської міської ради «Київінформ»; Ірина Главацька - КП «Радіостанція «Голос Києва».

Модератор: Юлія Боднар - журналіст, ведуча телеканалу «Київ».

Чому це важливо? 

Звіт про діяльність Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради за 2023 рік з основними показниками роботи за трьома програмами: «Міською цільовою програмою розвитку інформаційно- комунікативної сфери міста Києва на 2022-2024 роки», «Міською цільовою програмою сприяння розвитку громадянського суспільства міста Києва на 2020-2024 роки» та Міською цільовою програмою «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України на 2023-2025 роки».

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Департамент суспільних комунікацій КМДА представив звіт за 2023 рік

Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради представив звіт про роботу за 2023 рік.

Його презентація відбулася в Укрінформі.

Як зазначив директор департаменту Дмитро Рубан, підрозділ реалізує три міські цільові програми: розвитку інформаційно-комунікативної сфери Києва на 2022-2024 роки, сприяння розвитку громадянського суспільства Києва на 2020-2024 роки та «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України на 2023-2025 роки». До заходів у межах цих програм вдалося залучити майже 6 мільйонів гривень позабюджетного фінансування, що дало можливість заощадити і переправити бюджетне фінансування на більш важливі видатки.

Зокрема, за Міською цільовою програмою розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2022-2024 роки департамент спрямував понад 157 тисяч гривень на розвиток сучасних каналів комунікації телекомпанії «Київ», радіостанції «Київ FM» та вебпорталу kyiv.media, понад 19 тисяч грн - на розробку та поширення контенту КП «Київінформ», більше як 9 тисяч на проведення інформаційно-комунікативних та просвітницьких кампаній.

Департамент провів за рік 36 інформаційно-комунікативних кампаній із загальним охопленням аудиторії 5,3 млн користувачів на такі теми, як національна безпека, ментальне здоров'я, протидія домашньому насильству, алгоритм дій при надзвичайних ситуаціях, реабілітація киян, популяризація служби в ЗСУ, психологічна стійкість під час війни.

Крім того, департамент займався виготовленням поліграфічної продукції: за 2023 рік випущено понад 44 тисячі примірників. «Всі теми були пов'язані зі Збройними силами, мінною безпекою тощо. Велика кількість соціальної реклами, яка розміщувалась у місті щодо наших героїв, також друкувалась у рамках цих заходів і розміщувалась у місті на безкоштовній основі», - зазначив Рубан.

За його словами, торік департамент провів понад 160 офлайн-заходів, серед яких - фотовиставки "Київ учора та сьогодні: подорож у часі", "Україна: журналісти на передовій", "Війна крізь об'єктив: фото з України".

Увага приділялась і виготовленню відео- і аудіороликів: «Шануй ветерана після поранення», «Вірю в ЗСУ», анімаційних відеороликів щодо мінної безпеки і пояснення плану дій у разі блекауту.

Серед основних заходів, які впроваджуються у межах Міської цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства міста Києва на 2020-2024 роки, - премія за кращі громадські ініціативи столиці. За 2023 рік було залучено 405 тисяч гривень коштів позабюджетного фінансування.

Другим напрямком є проведення Форуму розвитку громадянського суспільства. У цьому році для цього залучили 390 тисяч гривень позабюджетного фінансування, 10 тисяч людей узяли участь, проведено 137 просвітницьких заходів.

Ще одним напрямком роботи департаменту є конкурс проєктів громадських організацій. За словами Рубана, основну увагу зосереджували на соціальній адаптації та інтеграції ВПО, популяризації інструментів громадської участі, набутті знань та навичок, підтримці волонтерського руху та залучення людей похилого віку до участі в суспільному житті. Було подано 136 заявок, з яких 35 реалізовано.

Департамент торік провів низку досліджень, серед яких «Ефективність діяльності мережі VCENTRI HUB», «Рівень підготовки жителів Києва з безпеки під час війни», «Рівень долучення громадян до діяльності громадських та волонтерських організацій», «Визначення стану розвитку громадянського суспільства у Києві у воєнний період» .

«Ми розпочали процес написання інших міських цільових програм. В їх основу будуть покладені результати цих досліджень», - прокоментував директор департаменту.

Він поінформував, що торік Vcentri Hub відвідало 143 545 людей, тут проведено 7555 заходів та консультацій. На сьогодні майже 350 громадських організацій об'єдналися навколо мережі Vcentri Hub на постійній основі.

Рубан відзначив участь міста у міжнародних проєктах: «Європейська столиця демократії», «Dialogues for Urban Change (D4UC)», «Конференція мерів ACT NOW».

У межах міської цільової програми «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України на 2023-2025 роки» департамент зосереджував свою увагу на виданні тематичних книг, організацію тематичних виставок, проведенню інформаційних кампаній.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-